Kars'ta Azerbaycan'dan Barış Vurgusu ve İlişkilerde Yeni Dönem

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Kars'ta yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın barış inisiyatifinin önemine dikkat çekti.

Kars'ta Azerbaycan'dan Barış Vurgusu ve İlişkilerde Yeni Dönem

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Kars'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Her ne kadar 30 yıl işgale maruz kalmış olsa da, bugün barışın öncüsü ve inisiyatifi Azerbaycan’ın elindedir" dedi. Hacıyev, Azerbaycan'ın barış sağlama çabalarının yanı sıra, Ermenistan ile barış anlaşması imzalama tekliflerinin de gündemde olduğunu belirtti.

Hacıyev, 8 Ağustos'ta imzalanan Başkutan bildirgesi ile Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin yeni bir aşamaya girdiğini vurguladı. Ayrıca, Zengezur Koridoru'nun açılmasının bölgedeki barış hedefleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan bölgelerde büyük çaplı yeniden inşa projeleri yürüttüğünü belirten Hacıyev, ülkelerinin sıfırdan 9 şehir ve 300’den fazla yerleşim birimi kurduğunu dile getirdi. Bu projelerin, Azerbaycan’ın kendi kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini ve bölgedeki insanları evlerine döndürme hedefini taşıdığını aktardı.

Hacıyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerine de değinerek, Türkiye’nin Azerbaycan halkıyla dayanışma içinde olduğunu söyledi. Şuşa Beyannamesi ile iki ülke arasındaki stratejik müttefikliğin resmiyet kazandığını belirten Hacıyev, Bakü’de düzenlenecek askeri geçit törenine Türkiye’den üst düzey katılımcıların beklendiğini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin