Kars'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, operasyon, kent merkezinde düzenlendi ve 40 ekip ile 130 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
Dron Destekli Operasyon
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun "Rüşvet" ve "Soruşturmanın Gizliliğini İhlal" suçlarına yönelik bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere yönelik operasyon için düğmeye bastı.
Operasyonda, aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu geniş bir ekip, dron destekli eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Toplamda 13 ikamet ve 3 iş yerine yapılan baskınlarla, çok sayıda silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirildi.
Ele Geçirilen Malzemeler
Gerçekleştirilen aramalarda, 1 uzun namlulu silah, 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 3 pompalı tüfek, 1 kılıç, 1 kama, 1 çelik yelek, 12 şarjör, 173 fişek, 273 litre motorin, 120 paket kaçak sigara ve 6 cep telefonu ele geçirildi. Bu süreçte, gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Tutuklamalar ve Gelecek Operasyonlar
Şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, operasyon kapsamında aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 7 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden kişi ve organizasyonlara yönelik operasyonların artarak devam edeceğini açıkladı.
