Kars Valisi Ziya Polat’ın başkanlığında gerçekleştirilen "Yaz Kursları Planlama ve Koordinasyon Toplantısı"nda, yaz tatili boyunca çocukların verimli zaman geçirmeleri için hazırlıklar yapıldığı duyuruldu. Toplantıda, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve sportif yönlerinin de destekleneceği bir program oluşturulması kararlaştırıldı.
Bu kapsamda, kamu kurumları ve eğitim paydaşlarının katılımıyla, yaz boyunca düzenlenecek kurslar ve etkinlikler detaylı bir şekilde planlandı. Yapılan değerlendirmelerde, çocukların yaz tatillerini sadece dinlenerek değil, aynı zamanda kendilerini geliştirecekleri etkinliklerle değerlendirmelerinin gerekliliği vurgulandı. Spor, müzik, resim ve Kur’an kursları açılması öngörülürken, kültürel ve tarihi gezilerin de düzenlenmesi hedefleniyor.
Toplantıda, çocukların yaz kurslarına katılımını artırmak amacıyla ilgili kurumlar tarafından tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, ailelerin bilinçlendirilmesi ve tüm çocuklara ulaşılması için koordineli bir çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.
Kars Valisi Ziya Polat, çocukların yaz tatilini eğlenerek ve öğrenerek geçirmelerinin önemine dikkat çekti. Düzenlenecek kursların, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sunacağına inandığını belirten Polat, çocukların güvenli ve verimli ortamlarda vakit geçirmeleri için kurumların iş birliği yapacaklarını vurguladı.
Yaz kursları sayesinde, öğrencilerin yeni beceriler kazanması, sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi ve sanatsal yeteneklerini geliştirmesi bekleniyor. Kars'ta gerçekleştirilecek etkinlikler ile çocukların yaz tatilinin daha renkli ve verimli hale getirilmesi hedefleniyor.
Sonuç olarak, Kars'ta hayata geçirilecek yaz kursları ile binlerce öğrencinin tatil dönemini dolu dolu geçirmesi planlanıyor. Eğitimden spora, sanattan kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda düzenlenecek etkinliklerle, çocukların yaz tatili daha anlamlı bir hale gelecek.