Kastamonu Tosya'da Uyuşturucu Dava Sürecinde 1 Sanık İçin Hapis İstendi

Kastamonu Tosya'daki uyuşturucu davasında bir sanık için hapis cezası talep edildi. Duruşmada, 3 sanıktan biri için ceza istenirken, diğer iki sanık için beraat talep edildi.

Kastamonu Tosya'da Uyuşturucu Dava Sürecinde 1 Sanık İçin Hapis İstendi
Kastamonu Tosya'daki uyuşturucu davasında bir sanık için hapis cezası talep edildi. Duruşmada, 3 sanıktan biri için ceza istenirken, diğer iki sanık için beraat talep edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2025 yılının Eylül ayında gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda, Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan bir ihbar sonrası şüpheli bir araç durduruldu. Durdurulan araçta yapılan aramada, şoför kapısı ile koltuk arkasında toplam 90 gram bonzai ele geçirildi. Araçta bulunan M.A., O.D. ve H.C.Ş.’nin üzerlerinde yapılan aramalarda ise 2,30 gram bonzai bulundu. Ayrıca, sanıkların evlerinde gerçekleştirilen aramalarda 1 adet hassas terazi, fritöz içerisinde 5 gram bonzai, poşet içerisinde 2,90 gram bonzai ve aseton kutusunda bir miktar bonzai maddesi ile 5 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Gözaltına alınan H.C.Ş. ve O.D. tutuklanırken, M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

H.C.Ş., O.D. ve M.A. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla açılan duruşma devam etti. Duruşmada, tutuklu sanık H.C.Ş. ile tutuksuz yargılanan O.D. ve M.A. hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, H.C.Ş’nin ceza almasını talep ederken, O.D. ve M.A. için beraat istedi.

Duruşmada kendini savunan H.C.Ş., "Ben uyuşturucu satıcılığı yapmadım. Ben sadece uyuşturucu kullandım. Kendimi zehirledim, kimseyi zehirlemedim. Cebime haram para koymadım. Kazandığım helal parayı harama verdim. Satıcılığı kesinlikle kabul etmiyorum. M.A. ve O.D.’den aldım. Zaten konuşmalar var, hesaplarına attığım para transferleri var. Her şey açık" ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılanan O.D. ve M.A. ise mütalaa doğrultusunda beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin