Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kırgız Milli Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kırgız Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dogdurbek Çontoev tarafından karşılanan Topal, iki üniversite arasındaki akademik ve kurumsal iş birliği imkanlarını ele aldı. Bu ziyaret, geçmişte var olan iş birliği zeminini yeniden canlandırmayı amaçlıyor.
Rektör Çontoev, Kırgız Milli Üniversitesi’nin genel faaliyetlerine dair bilgiler vererek, kurumun uluslararası üniversitelerle gerçekleştirdiği başarılı ortaklıkları vurguladı. Türkiye’deki üniversitelerle iş birliğinin artmakta olduğunu belirten Çontoev, Kastamonu Üniversitesi ile yapılan görüşmenin önemine dikkat çekti.
Topal, akademik hareketlilik, deneyim paylaşımı ve Orhun Değişim Programı çerçevesindeki çalışmalara özel önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca, üniversiteler arası diyaloğun güçlendirilmesi, kültürel ve akademik etkileşimin artırılması konuları üzerinde de duruldu.
Görüşmeler sonucunda, iki üniversite arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokolle, eğitim, araştırma ve akademik değişim alanlarında yeni iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Böylece her iki kurumun da akademik potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.
