Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafar Karahasan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir törende 150 çöp toplama aracı ile 7 bin 500 çöp konteynırının dağıtımına katıldı. Törende, Kastamonu'ya tahsis edilen araçların ve konteynırların teslim alındığını açıklayan Karahasan, bu yeni ekipmanın çevre temizliğine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Ankara'da İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Kastamonu'nun çevre temizliğine olan katkılardan dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye teşekkür eden Karahasan, yeni çöp kamyonlarının 13+1, 5 metreküp kapasiteli ve hidrolik sıkıştırma sistemine sahip olduğunu belirtti.
Kastamonu'nun geniş coğrafyası nedeniyle daha fazla çöp toplama aracına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Karahasan, tahsis edilen araçların önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı. Bu yeni ekipmanlarla, Kastamonu'nun kırsal alanlarının daha temiz bir hale geleceğini umduğunu ifade etti. Kastamonu'ya getirilen çöp kamyonları ve konteynırlar, İl Özel İdaresi bünyesinde kullanılmak üzere teslim edildi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA