Kastamonu'da Gerçekleşen Kooperatifçilik Panelinde Gelecek Vizyonu Tartışıldı

Kastamonu'da düzenlenen panelde kooperatifçiliğin bugünü ve geleceği ele alındı. Genel Sekreter Dr. Serkan Genç, kooperatiflerin toplumsal dayanışmanın önemli bir unsuru olduğunu vurguladı.

Kastamonu'da Gerçekleşen Kooperatifçilik Panelinde Gelecek Vizyonu Tartışıldı

Kastamonu'da gerçekleştirilen panelde kooperatifçiliğin önemi ve geleceği üzerine tartışmalar yapıldı. KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, kooperatiflerin yalnızca ekonomik bir model değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti. "Bölgedeki özgün ürünlerin markalaşması ve ticarileşmesi için çalışmalarımızı güçlendireceğiz" dedi.

Genç, kadınların iş gücü potansiyelini artırmak amacıyla hayata geçirilen "Kadın Kooperatiflerine Yönelik Sonuç Odaklı Program" ile birçok alanda destek sağlandığını belirtti. Ayrıca, ajansın tarımdaki verimlilik ve katma değeri artırmaya yönelik projeleri hakkında da bilgi verdi. "Batı Karadeniz Kalkınma Programı (BAKAP) çerçevesinde önemli yatırımlar gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Panelin bir diğer önemli konusu, tarımsal örgütlerin mevcut durumu ve kapasite geliştirme ihtiyaçlarıydı. Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kan, bu konuda bir sunum gerçekleştirerek tarımsal örgütlerin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, "Yeni Nesil Kırsal Kalkınma İçin Tarımsal Örgütlerin Mevcut Durumu ve Gelecek İçin Kapasite Geliştirme" raporu da davetlilere sunuldu.

Panelin öğleden sonraki bölümünde ise, kooperatifçiliğin kalkınmaya katkıları üzerine bir konuşma yapıldı. Bu konuşmalara farklı üniversitelerden akademisyenler ve uzmanlar katıldı. Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin