Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2026 Kadınlar EHF EURO Cup'ın 3'üncü maçında Çekya'yı Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda ağırladı. Maçta, ilk yarıyı 11-18 geride kapatan milli takım, sonunda 26-34'lük sonuçla sahadan ayrıldı. Bu karşılaşmada Türk milli takımının en skorer ismi Nurceren Akgün Göktepe, 6 golle öne çıkarken, Gülcan Tügel de 5 gol atmayı başardı. Çekya takımında ise Eliska Desortova 8 golle en fazla skor üreten oyuncu oldu. Ayrıca, Türk Kızılay Kastamonu Şubesi, iftar sebebiyle katılımcılara çorba ve çay ikramında bulundu.
A Milli Kadın Hentbol Takımı Değerlendirmeleri
Karşılaşmanın ardından A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü David Ginesta Montes, "Atmosfer her zaman elimizdeyken Amasya’da da Kastamonu’da da inanılmazdı. Sonuç her zaman istediğimiz gibi olmuyor ama atmosfer gerçekten harikaydı. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmalıyız ve buna hazırlıklı olmalıyız. Bugün hücumda 10 top kaybı yaptık, bu bizim için bir problem. En iyi şekilde oyunumuzu geliştirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Takım Kaptanı Nurceren Akgün Göktepe ise, "Kastamonu halkının desteği inanılmazdı, çok güzel bir destek gördük. Ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı. Günbegün gelişen bir takımız ve bu maçta zayıf yönlerimizi görmüş olduk. Bu karşılaşmadan sonra dersimize daha iyi çalışarak deplasmanda galip gelmek istiyoruz. Zaman zaman fazla hatalar yaptık ve bazı kriz anlarını iyi yönetemedik" dedi.
Çekya Takımının Başarısı
Çekya A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Tomas Hlavaty, "Zor bir karşılaşmayı geride bıraktık. Galibiyetle ayrılmamıza rağmen taraftar inanılmazdı. Takımıma çok gurur duyuyorum. Savunmada oldukça başarılıydık ve rakibin direncini kırmayı başardık. Türkiye de çok iyi mücadele etti, ama maçı kontrol altında tutmayı başardık" ifadelerini kullandı.
Çekya Milli Takımı adına konuşan Eliska Desortova da, "Takımımla gurur duyuyorum. Defansta çok sağlamdık ve Türkiye takımının da hakkını vermek gerekiyor. Salonda güzel bir atmosfer vardı. Kazandığımız için mutluyuz" şeklinde görüş bildirdi.
