Kastamonu'da Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda başarılı olan 4 sporcu Milli Takıma seçildi.

Kastamonu, Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda elde ettiği 3 Türkiye şampiyonluğu ve 4 Türkiye ikinciliği ile dikkat çeken 4 sporcusunu Milli Takım'a kazandırdı. Bu sporcular, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Kastamonu'da Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda başarılı olan 4 sporcu Milli Takıma seçildi.
Kastamonu, Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda elde ettiği 3 Türkiye şampiyonluğu ve 4 Türkiye ikinciliği ile dikkat çeken 4 sporcusunu Milli Takım'a kazandırdı. Bu sporcular, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Kastamonu, Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Bolu’da gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyonda, Kastamonu’dan katılan Yaren Yamakoğlu, Bayanlar Gençler +70 Kilogram Low Kick kategorisinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Asuman Çığlıoğlu ise Büyük Bayanlar 60 Kilogram Full Contact Kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak öne çıktı. Ayrıca, Hamza Eren Göksu da Büyük Erkekler 54 Kilogram kategorisinde birincilik elde etti. Diğer yandan, Yiğit Şişman, Gençler 57 Kilogram K1 kategorisinde, Asrın Fırat Yaman, Büyük Erkekler 80 Kilogram Low Kick kategorisinde, Hüseyin Eren Küçükoğlu, Büyük Erkekler 60 Kilogram Full Contact kategorisinde ve Gülnur Haliloğlu, Büyük Bayanlar 48 Kilogram Full Contact kategorisinde Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Kastamonu’yu temsil eden bu sporcular, toplamda 3 Türkiye şampiyonluğu ve 4 Türkiye ikinciliği ile milli takım seçmeleri için gereken son kriteri başarıyla tamamladı. Elde edilen başarılar sonucunda Yiğit Şişman, İtalya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda, Asrın Fırat Yaman, Asuman Çığlıoğlu ve Hamza Eren Göksu ise Makedonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'yi milli formayla temsil etme hakkı kazanmış oldu.

Kastamonu Kick Boks İl Temsilcisi Eldar Elizade, bu başarıların planlı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade ederek, "Bu sürece çok iyi çalıştık ve büyük bir gayret gösterdik. Üç aşamadan oluşan puanlama sistemini en iyi şekilde tamamlayarak Kastamonu’dan dört sporcuyu milli takıma göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Elizade ayrıca, başarıda emeği geçen antrenörler Bekir Shukakidze, Emrah Şahanoğlu ve Eldar Alizada’ya teşekkür ederken, sporcuların yetişmesinde katkı sağlayan aileler ve destekçilere de şükranlarını sundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin