“Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”

Başkan Kocamaz, "Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek"

14 Kasım 2017 Salı, 09:08
G: 14.11.2017 - 09:13
“Katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nın 1. birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 49, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 71 madde görüşüldü.
“Çöp kokmaya başlamadan taşınacak”
Maddelerin oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde Toroslar’da bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonunun yerleşim birimlerine yakınlığı konusunda gelen eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Değerli arkadaşlar bu çöp bir şekilde taşınacak. Bunun dışında tek bir çözümü var, çöp üretmemek. Anamur’da her şey hazır, kaynağı, projesi ve ÇED raporları hazır bir tesisin yapılması engellendi. Oysa hibe fonundan parası da hazırdı. Biz bu çöpleri ne yapacağız? Çöpü biz üretmiyoruz. Toroslar’ın çöpü nereden geliyor? Ben bir hazırlık yaptırdım. Bir sunum yapsınlar görün. Bunu ajite etmenin kimseye faydası olmaz. Bu çöp mutlaka taşınacak. Halkı galeyana getirerek, engellemeyi istemek akla ne kadar uygun? İstanbul’un içerisinde yüzlerce var. Tarsus’ta şehrin içerisinde yıllardır var. Bu bir aktarma istasyonu. Çöpü oraya dökmüyoruz” dedi.
Katı Atık Aktarma İstasyonlarının bulunduğu noktada koku yaratacağına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta konutların arasında çöp deposu var. Gidin bakın, herhangi bir koku var mı? Ben orada koku olmasına müsaade etmem. Toroslar İlçesi’nde bulunan aktarma istasyonu Şehir Hastanesi’ne yakın değil. Gerekirse gidelim beraber ölçelim. Örneğin Tarsus’takinin bitişiğinde okul var. Çöpler aktarma istasyonunda kalmayacak, anında taşınacak. Gerekirse kokuyu gidermek için yöntemlerimiz var. Çöp boşalacak ve anında gidecek. Çöp kokmaya başlamadan taşınacak. Konteynerde ne kadar koku oluşuyorsa, istasyonda da ancak o kadar kokar, daha fazla kokmaz. Bu aktarma istasyonları sayesinde şehir rahat edecek” şeklinde konuştu.
İstasyonlar zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Katı Atık Aktarma İstasyonları hakkında kısa bilgiler vererek, bir sunum gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halisdemir, sunumda Katı Atık Aktarma İstasyonlarının ne olduğunu açıklayarak, Mersin’e sağladığı kazancı anlattı. Örnek Katı Atık Aktarma İstasyonlarının görsellerini meclis üyelerine sunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halisdemir, istasyonlarda maliyet verimine önem verildiğini vurguladı.
İstasyonların var olan boş alanlara değil, mesafelere göre hesaplanarak inşa edildiğini belirten Halisdemir, aktarma faaliyetinin nasıl gerçekleştirildiğini de meclis üyelerine aktardı. Çöp suyu kullanımı ile biyogazdan enerji üretimi sağlandıklarını ifade eden Halisdemir, dört merkez ilçede bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonları sayesinde çöp kamyonlarının günlük kullandığı yakıttan yaklaşık 2.731.995.60 TL gelir artışı sağlandığının altını çizdi.
Son olarak Halisdemir, sunumda Mersin’de 3 adet Düzenli Depolama Tesisi ile 48 adet Düzensiz (Vahşi) Çöp Döküm Sahasının bulunduğunu söyleyerek, kurulacak olan aktarma istasyonları sayesinde kentin düzensiz çöp döküm sahalarından kurtulacağını belirtti.
 
“katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”
“katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”
“katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”
“katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”
“katı Atık Aktarma İstasyonları Şehri Rahat Ettirecek”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı