Katılımcılar Büyükşehir’in Fotoğraf Atölyesi İle Hayata Daha Minimal Bakmayı Öğreniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, kadınlara ve çocuklara yönelik verdiği ‘Temel Fotoğrafçılık Atölyesi’ katılımcıların ilgisi ile devam ediyor. Kadınlar ve çocuklar, Fotoğrafçılık Atölyesi sayesinde hayata daha minimal bakmayı öğreniyor.

21 Ağustos 2020 Cuma, 08:54
Katılımcılar Büyükşehir’in Fotoğraf Atölyesi İle Hayata Daha Minimal Bakmayı Öğreniyor
-

Büyükşehir Belediyesi Etkinlik Kafe’nin bulunduğu açık alanda devam eden kurslar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda görevli Fotoğraf Eğitmeni Rıfat Gürbüz tarafından veriliyor. Derslerde, fotoğrafta ışık, kompozisyon, kadraj bilgisi gibi temel fotoğrafçılık bilgileri paylaşılıyor. Teorik bilgilerin yanı sıra özellikle uygulamalı eğitimlere de önem veriliyor. Hem profesyonel fotoğraf makineleri, hem de telefon üzerinden verilen kurslara katılımcılar yoğun ilgi gösteriyor.
10-16 yaş grubundakiler Pazartesi, yetişkin grupları da Salı günleri atölyeye katılıyor. 3 haftadır devam eden kurslarda teorik bilgileri alan katılımcılar, özellikle pratikte alıştırma yapıyor. Pandemiden dolayı kalabalık olan yetişkin grubu 5’er kişilik sınıflara bölündü. Eğitimlerde sosyal mesafe ile hijyen kurallarına dikkat ediliyor. Büyükşehir’in kurs başvuruları yaz boyunca devam ediyor. Atölye sonunda düzenlenmesi planlanan gezi ile katılımcılar öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulacak.

Gürbüz: “Daha minimalist ve küçük bakışlarla yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Fotoğraf Eğitmeni Rıfat Gürbüz, fotoğraf konusunda katılımcılar ile teoriden çok pratik bilgiler paylaştıklarını belirterek, “Şimdiye kadar verdiğimiz kurslarımızda, ters ışık, kompozisyon, telefondaki bazı ayarları anlattık. Hayata daha minimalist, daha küçük bakışlarla bakmalarını sağlıyor, daha yaratıcı yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Gayet olumlu dönüşler yaşıyoruz. Kursların bitiminde büyük bir gezi ile bütün öğrendikleri bilgileri tekrarlayarak, sahada uygulayarak, çok daha büyük hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. Kurs programını da buna göre şekillendirdik. İnsanların beklentileri doğrultusunda. Katılım gayet iyi, ilgi de iyi” dedi.

“Sadece bir fotoğraf karesi almayı değil, hayata bakış açımızı değiştiren bir kurs oldu”
2 çocuk annesi ve ev hanımı Tülin Aydın, Fotoğraf Atölyesi’ni Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında duyduğunu ve gelip kaydolduğunu anlatarak, “Fotoğrafa ilgim hep vardı. Fakat teknik anlamda eğitim alabilme olanaklarım yoktu. Belediye Başkanımız’ın vasıtasıyla, Rıfat hocamızın da emeğiyle öyle olanaklara sahip olduk. Kurslar çok güzel ve verimli geçiyor. Hocamızın çok büyük emekleri var. Farklı bir bakış açısı kazandırıyor bizlere. Sadece bir fotoğraf karesi almayı değil, aslında hayata bakış açımızı değiştiren bir kurs oldu. Biraz daha minimalize bakmayı, biraz daha sadeleştirmeyi, her şeyi çekmeyi değil, aslında özel bir şeyleri yakalayabilmeyi öğrendim. Bunu hayatımızda uygulayabilmeyi öğrendik” dedi.

Çokgün: “Fotoğraf çekiyorduk ama neyi nasıl çekmemiz gerektiğini bilmiyormuşuz”
İç Mimar Gizem Çokgün, fotoğrafa ilgisinden bahsederek, “Fotoğraf çekiyorduk aslında ama neyi nasıl çekmemiz gerektiğini bilmiyormuşuz. Işığın önemini, ritimleri, nerede, nasıl fotoğraf çekilmesi gerektiğini öğrendik. Hep büyük açılarda fotoğraf çekerdim. Minimalist fotoğrafları öğrendim. Portre fotoğraflarının nasıl daha güzel çıkabileceğini öğrendim. Gezilerde doğa fotoğraflarının, gün batımı, gün doğumu, ters ışık gibi fotoğrafların özelliklerini öğrendim. Kamera ayarları hakkında çok bilgim oldu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”