Kavaklı Mahallesinin Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı

Açılışlarına devam eden Tarsus Belediyesi 30. Açılışını Kavaklı Mahallesinde yaptı. Açılışı gerçekleştirilen Kavaklı Mahallesi Yaşam Boyu Spor Merkezine Eski Meclis Üyesinin ismi verildi.

02 Mart 2018 Cuma, 18:26
Kavaklı Mahallesinin Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı
-

Her hafta gerçekleştirdiği açılış törenlerine bir yenisini ekleyen Tarsus Belediyesi merhum meclis üyesi Ahmet Şahbaz’ın adının verildiği Kavaklı Mahallesindeki Yaşam Boyu Spor Merkezi törenle açıldı. 
Program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ile başladı.
İlk olarak söz alan Kavaklı Mahallesi Muhtarı Erol Bal, mahallelerine yapılan tesis için Belediye Başkanı Şevket Can’a için teşekkür etti.
Muhtar Bal, “Ahmet Şahbaz hocamızın adına yapılan bu tesis için mahallem adına teşekkür ediyorum. Mahallemize yakışan bir muhtarlık binasını bize kazandırdığı için Şevket Başkanıma teşekkür ediyorum. Yakında mahallemizin ikinci bölümüne yapılacak caminin temelini de atacağız inşallah. Kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.
Tesise adı verilen Merhum Ahmet Şahbaz’ın eşi Melek Şahbaz ise  “Bu gururu bize yaşattıkları için ailem adına Şevket Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu duyarlılığı için Allah ondan razı olsun” dedi. 

AFRİN ŞEHİTLERİNE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
Şehitleri anarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şevket Can, “Öncelikle Afrin Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah onlara güç kudret versin ve muzaffer eylesin’’ şeklinde konuştu.

SPOR MERKEZİMİZE ESKİ MECLİS ÜYEMİZ AHMET ŞAHBAZ’IN İSMİNİ VERDİK
Sağlıklı yaşamanın spor yapmaktan geçtiğini belirten Başkan Can, “Spor yeni dostlukların kurulması demektir. Spor birlik, beraberlik ve sağlıklı yaşam demektir. Bu tesisimizin ismi Ahmet Şahbaz hocamızın adı verilmek üzere 2008 yılında Burhanettin Kocamaz başkanımız zamanında meclisten karar alınmıştı. Bizde burayı Yaşam Boyu Spor Merkezi haline getirdik. Ahmet Şahbaz hocamız 1994-2004 yılları arasında meclis üyeliği yapmış, şehrimize emekleri olmuştur. Allah nur içinde yatırsın“ dedi.

Belediye olarak yapılan, devam eden ve yapılacak olan projelere de değinen Başkan Can, “2 camimizin açılışını gerçekleştirdik. 4 cami inşaatımız daha devam ediyor. Ayrıca 3 yaşam boyu spor merkezimiz daha açılışını bekliyor. Bunlar Şehitler Tepesi, Cumhuriyet ve Yeşil Mahallelerde. Halı saha inşaatlarımız devam ediyor. Yakın bir tarihte bunların açılışlarını gerçekleştireceğiz. Anıt mahallemizdeki pazaryeri projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Cumhuriyet, Yeşilyurt mahalleleri proje aşamasında. Yarbay Şemsettin Mahallesindeki pazaryeri projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Bu 4 Pazar yeri inşallah bu yılın sonunda vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacak. Eski Maliye binamızı odalar birliği binası olarak düzenliyoruz. 8 Mart’ta ihalesi yapılacak. Hükümet Konağı karşısındaki Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. Berdan projemizin birinci etabı bitmek üzere. İnşallah 2-3 aya kadar vatandaşlarımızın hizmetine girecek. 15 bin kişilik gösteri merkezimizin yüzde 95’i bitti. Otelimizin ihalesini gerçekleştirdik. Bu projemiz 150 milyonluk. Yakında otel, konut ve ofis projemizin temelini atacağız. Üretken belediyecilik anlayışımızın sonucu olarak Tarsus Belediyemiz artık kendi elektriğini üretmeye başladı. Bir yılda ortalama 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Buda şehrimize kurumumuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Gönül Köprüsü kurduklarını söyleyen Başkan Can, “Kavaklı ve Fahrettinpaşa mahallelerimiz arasında yapılacak gönül köprüsü Büyükşehir Belediyemizce yapılacak. İnşallah bu gönül köprüsü ile vatandaşlarımız arasında gönül ve kardeşlik bağlarının güçlerini artmasına katkı sağlayacağız inşallah” dedi. 

HERKESİ EVLENDİRECEĞİZ
Kaliteli konut yapacaklarının altını çizen Başkan Can, “Toki’den daha ucuz daha kaliteli bir toplu konut projemiz için çalışmalara başladık. Tarsus’umuzda yapılacak konutlarla insanlarımızı evlendireceğiz. Projemiz birinci etapta 200 daire, ikinci etapta  250 konut, 2+1 ve 3+1 yaklaşık 500 daire konut olmak üzere ilgili mimarımız çalışmaya başladı. 2-3 aya kadar şartlar netleşecek ve siz değerli hemşerilerimize duyurulacaktır. Bu projenin ardından Fevziçakmak mahallemizde eski Karam yağ fabrikasının orda, Şu anki İşgem’in olduğu yerde yine bir konut projemiz olacak. Hedefimiz burada 900 konut yapmak. Amacım müteahhitlerimizin girmediği mahallelerde toplu konut projeleri yaparak  daha konforlu, yeşil alanı bol daha güzel konutlarda yaşamalarını sağlamayı planlıyorum” dedi.
Kavaklı Spor Merkezi
AMACIMIZ ŞEHRİMİZDE HUZUR VE KARDEŞLİK
Başkan Can, “Hizmet ve çalışmak konusunda bir sıkıntımız yok. Bizler gece gündüz demeden çalışıyoruz. Amacımız hizmetlerimizin yanı sıra şehrimizde huzurumuzu, kardeşliğimizi tesis etmek ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Tarsus bırakmaktır. Tesisimiz Kavaklı mahallemize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Ahmet Şahbaz hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türk gençliğine yapılacak yatırımların başında Spor gelmektedir. Aynı zamanda spor sağlık harcamalarımızın da düşmesi anlamına gelmektedir. Yaşam boyu spor merkezimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Sporun gençler için önemine değinen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, gençlere spor yapmayı  önerdi.
Kılavuz, “Öncelikle Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Sevgili başkanımız Şevket Can gençliğinde Ocak başkanlığımızı da yapmıştır. Şimdi de Tarsus’a hizmetlerine devam ediyor. Zaten Ülkü Ocaklarının temel gayelerinden biride budur. Ocak’ta yetişen gençliği çağın kötü alışkanlıklarından uzak tutup, en kaliteli şekilde yetiştirip ülkesine memleketine hizmet edecek makamlara gelmesidir. Spor bir ülkenin geleceğidir. Spor gençliğin sakat işlerden, sakat ortamlardan uzak durmasını sağlar. Bu tesis bu açıdan önemlidir. Uyuşturucu kullanım yaşı maalesef ortaokul seviyelerine düşmüştür. Terörden daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Bu tür tesisleri çok anlamlı buluyorum. Vatanımıza sahip çıkmak için önce gençliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Afrin’de verdiğimiz mücadelede Cenab-ı Allah Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “Hatay Dörtyol’dan sizlere Kaymakam olarak gelen bir kardeşiniz olarak sizlerle böyle güzel bir hizmetin açılışında bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Bu tesiste başta Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Tarsus’umuza ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Programda Başkan Can tesisin yapımını üstlenen Sarıbudak İnşaat yetkilisi Mehmet Dönegel’e plaket verdi. Kavaklı mahallesi muhtarı Erol Bal ve Ahmet Şahbaz’ın eşi Melek Şahbaz Başkan Can’a çiçek takdim etti.
Başkan Can, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’a portre, Ok ve Yay hediye etti.
Tesis Müftü Hayri Erenay’ın yaptığı duanın ardından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.
Yoğun katılımla gerçekleşen açılış sonunda çocuklara top ve çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”