Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde devam eden yenileme çalışmaları, hastanenin hizmet kalitesini artırmak amacıyla büyük bir önem taşıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, yenileme süreçlerini yerinde incelemek için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan ile birlikte hastane servislerini ziyaret etti. 2026 yılı içerisinde yatırım planına alınan 800 yataklı yeni hastane projesinin inşaatına başlanmadan önce mevcut binanın hizmet kalitesinin etkilenmemesi adına bu çalışmaların gerekliliğini vurguladı.
Rektör Altun, daha önce 11 ve 12’nci katlarda yapılan yenileme işlemlerinin ardından şimdi 9 ve 10’uncu katlarda da çalışmaların sürdüğünü belirtti. Mevcut hastane binasında yapılan yenileme çalışmaları, ERÜ'nün genel bütçesi tarafından finanse ediliyor. Yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Altun, bu süreçte destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'e teşekkür etti.
Yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, hastane yönetiminin hızlı bir şekilde organize olduğunu ve Rektörlük olarak da onlara gereken desteği sağlamaya devam ettiklerini kaydetti. Yeni hastanenin projesinin 2026 yılı yatırım planına dahil edilmesini önemli bir gelişme olarak değerlendiren Altun, mevcut hizmet kalitesinin etkilenmemesi için gerekli olan tüm yenileme işlemlerinin yürütüldüğünü ifade etti.