Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, dayısı M.B. ile arazi anlaşmazlığı yaşayan Ö.D., yaşanan kargaşada dayısının oğulları T.B. ve M.O.B.'yi bıçakla yaraladı. Dava, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Olayla ilgili duruşmaya tutuklu sanık Ö.D., dayısı M.B. ve oğulları T.B., M.O.B. ile avukatları katıldı. Mahkeme sırasında dinlenen M.B. ve çocukları, Ö.D.'nin akşam saatlerinde küfür ederek evlerine geldiğini, T.B.'nin elindeki kalası almaya çalıştığını ve bu esnada arbede çıktığını belirtti. M.B., kendilerinin Ö.D.'yi darp etmediğini vurguladı.
Ö.D. ise olayın aniden geliştiğini ve M.B.'nin bahçesine girmediğini, elinde kalas bulunmadığını ifade etti. Karşı tarafın elinde bir değnek olduğunu ve T.B.'nin kendisine vurmasıyla yere düştüğünü, darp edildiğini ve dişinin kırıldığını söyledi. Yaşananlardan dolayı pişman olduğunu belirten Ö.D., konuşmak amacıyla gittiğini, ancak darp edildiğini ve bu esnada yanında bulunan bıçağını kendini korumak için rastgele salladığını belirtti.
Savcılığın Talebi
Savcılık, Ö.D.'nin T.B. ve M.O.B.'ye yönelik bıçaklı saldırıdan dolayı ayrı ayrı öldürmeye teşebbüs, 4 kişiye karşı ayrı ayrı hakaret ve tehdit suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, M.B. ve oğullarının da haksız tahrik altında basit yaralamadan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
