Başkan Bağlamış, Kayseri Kocasinan'da yapılacak 333 milyon TL'lik jeotermal kaynaklı sera projesinin detaylarını paylaştı. Proje, toplam 123,7 hektar alan üzerine kurulacak ve şehrin tarımsal üretimdeki konumunu güçlendirecek. Altyapı ihalesi, yol, içme suyu, atık su hatları gibi kritik altyapı çalışmalarını kapsayacak şekilde ilana çıkmıştır.
İhale, 12 Aralık 2025'te Ankara'da gerçekleştirilecek. Başkan Bağlamış, altyapı inşası için belirlenen keşif bedelinin 333.196.206,22 TL olduğunu açıkladı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandıktan sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve çalışmaların 180 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
Bağlamış, projenin hayata geçmesinde emeği geçen isimlere teşekkür ederek, Kayseri’nin jeotermal kaynaklı seracılıkta önemli bir merkez olacağını belirtti. Projenin, istihdamı artırarak yılın 12 ayı üretim yapma imkânı sunacağını ve ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti. Yatırımın, şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.