Kayseri Kocasinan'da 9.5 Milyon Avro Bütçeli Mobitek Projesinin Tamamlanacağı Açıkladı

Kocasinan Belediyesi ve ORAKAB, 9.5 milyon Avroluk Mobitek Projesi'nin bu dönem içinde tamamlanacağını duyurdu. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, projenin Kayseri'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kayseri Kocasinan'da 9.5 Milyon Avro Bütçeli Mobitek Projesinin Tamamlanacağı Açıkladı
Kocasinan Belediyesi ve ORAKAB, 9.5 milyon Avroluk Mobitek Projesi'nin bu dönem içinde tamamlanacağını duyurdu. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, projenin Kayseri'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri ve çevresi için büyük önem taşıyan 9.5 milyon Avroluk Mobitek Projesi'nin bu dönemde tamamlanacağı müjdesini verdi. ORAKAB, Mayıs ayı meclis toplantısını Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. 2004 yılında Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Özel İdarelerinin katılımıyla kurulan Mobitek, Büyükşehir Statüsüne geçilmesiyle Kocasinan Belediye Başkanı'nın yönetiminde devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, projenin geçmişteki başkanlar döneminde önemli aşamalara ulaştığını belirtti. Ayrıca, mevcut projelere devam ettiklerini vurgulayarak, Mobitek’in bütçesinin 8 milyon Avro'dan 9.5 milyon Avro'ya çıkarıldığını ifade etti. Mobilya sanayisinin rekabet gücünü artırmak amacıyla yürütülen proje için gerekli ihalelerin tamamlanması için Ankara’da çalışmalar sürdüğünü dile getirdi. Müşavirlik ihalesinin ardından, Mobitek’in inşası ve makinelerin alım sürecinin başlatılacağını açıklayan Başkan Çolakbayrakdar, 4-4.5 milyon Avroluk inşaat ve 5 milyon Avro civarında tefrişat için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Mobitek Projesi'nin, Kayseri'nin sanayisine ve ekonomisine önemli katkılar sunacağını söyleyen Başkan, projenin uluslararası rekabet gücünü artırarak Türk firmalarının pazar payını artıracağını umduğunu ifade etti. 2015 yılı içinde Mobitek ile ilgili büyük adımlar atılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin