Melikgazi Belediyesi, Gülük Mahallesi'nde inşa edilen Gülük Sosyal Yaşam Merkezi'ni tanıttı. Tanıtım programında, Türk Seramik Sanatçısı ve Ressam Günseli Kato tarafından "Emeğin ve Kadının Hikayesi" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, sosyal tesisin geniş kullanım alanları ile mahalle halkının sosyal yaşantısına katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Palancıoğlu, "Belediye başkanlığını ev hanımlığına benzetiyorum. 58 mahallemiz var ve biz bu mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Gülük Mahallesi'nde açtığımız sosyal tesis, beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördü. Burada bir kütüphane, Atölye Melikgazi, derslikler, spor salonu ve kafeterya yer alıyor. Melikgazi Belediyesi olarak ilçemize 18 adet Akıl Küpü Kütüphanesi kazandırdık. Kütüphanelerimiz, gençlerimizin nitelikli ve güvenli bir ortamda ders çalışmasını sağlıyor. Atölye Melikgazi, kadınların el emeği ürünlerini üretmelerine imkan tanıyacak. Ürün başına ücret ödeyerek, bu ürünleri satın almayı planlıyoruz. İlk Atölye Melikgazi'yi Mimarsinan Mahallesi'nde açmayı hedefliyoruz. Tüm sosyal tesislerimizde benzer atölyeler açacağız. Bu sayede ev bütçelerine katkıda bulunmuş olacağız. Ayrıca, internet üzerinden çok dilli satışlar yapmayı planlıyoruz. Kadınlar burada sosyalleşiyor ve faydalı vakit geçiriyorlar. Burası sizin. Talep ettikçe farklı kurslar açacağız. Sanat Melikgazi'mizde birçok kursiyer eğitim alıyor. Eski sosyal tesislerimizi yenileyerek, yeni işlevler kazandırıyoruz. Sosyal tesislerimize sahip çıkmanız önemli. Programımıza katılan Günseli Kato'ya da katılımı için teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin Gülük Mahallesi'ne hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
Günseli Kato, kadınların bir arada olmasının önemine vurgu yaparak, "Bu ülke sizin sayenizde bir adım daha ileri gidecek. Kadınların yanında olan bir başkan olduğu için mutluyum. Anadolu'ya geldiğimde ruhum canlanıyor. Gülük Sosyal Yaşam Merkezi'nin hayırlı olmasını dilerim" dedi. Gülük Mahallesi Muhtarı Zeynep Akyurt, Gülük Sosyal Yaşam Merkezi ve mahalleye yapılan diğer hizmetler için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti.
Tanıtım töreninin ardından, Günseli Kato'nun "Emeğin ve Kadının Hikayesi" konulu söyleşisi, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
