Olay, Kayseri’nin Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü meydana geldi. Sokakta oynayan 3 yaşındaki A.D., başıboş bir köpek tarafından saldırıya uğradı. Olayın ardından bölgeye hemen polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de çocuğa olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaralı çocuk, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırgan köpek, belediye ekiplerince uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. A.D., Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından daha ileri tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Köpeğin Sahibi Ortaya Çıktı
Soruşturma sonucunda A.D.’ye saldıran köpeğin, Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği belirlendi. Bu durum üzerine Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Ö.Y.’ye ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’ nedeniyle ceza keserken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan işlem yapıldı.
Baba, Bebeğinin Eve Dönmesini Kutladı
A.D., 34 gün süren tedavi sürecinin ardından evine dönerken, babası Salih D. büyük bir mutluluk yaşadı. "Bebeğim Ankara’da 5 operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek, çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu.
Aileye Para Teklif Edildi
Baba Salih D., kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla şikayetçi olmamaları için para teklif edildiğini ifade ederek, "Mahallemizdeki bakkalı aracılığıyla şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" dedi.
