Konuya ilişkin olarak Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, İSO İlk 500 araştırmasının Türkiye sanayisinin gelişimini gösteren en önemli göstergelerden biri olduğunu vurguladı. Başkan Büyüksimitci, Kayseri sanayisinin üretim gücü ve rekabet kabiliyetini bir kez daha kanıtladığını ifade etti.
Geçen yıl İSO İlk 500 listesinde 13 Kayseri firmasının bulunduğunu hatırlatan Büyüksimitci, “Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalara, artan maliyet baskılarına ve finansmana erişimdeki zorluklara rağmen, bu yıl da 11 firmamız bu prestijli listede yer almayı başardı. Üretimden ihracata, istihdamdan yatırımlara kadar ülkemizin kalkınmasına değerli katkılar sunan firmalarımızla gurur duyuyoruz” dedi.
Büyüksimitci, “Türkiye’nin büyüme ve kalkınma hedeflerine katkı sağlayan, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başta üyelerimiz olmak üzere, listede yer alan tüm firmalarımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.