Kayseri'de 7200 prim günü ile ilgili müjdeli haber Mayıs ayında geliyor.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, esnafın beklediği 7200 gün prim konusunun Mayıs ayında çözüleceğini açıkladı. Ayrıca, Kayseri'de 1 milyar 20 milyon TL kredi kullandırıldığını ve tahsilat oranının yüzde 96,4 olduğunu belirtti.

Kayseri'de 7200 prim günü ile ilgili müjdeli haber Mayıs ayında geliyor.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, esnafın beklediği 7200 gün prim konusunun Mayıs ayında çözüleceğini açıkladı. Ayrıca, Kayseri'de 1 milyar 20 milyon TL kredi kullandırıldığını ve tahsilat oranının yüzde 96,4 olduğunu belirtti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, "Kayseri, İç Anadolu'nun İstanbul'udur. Bizim bölgemize Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Kahramanmaraş’tan insanlar geliyor. Kooperatif olarak Türkiye genelinde 750 bin kişiye 292 milyar TL kredi verdik. Geçen yıl Kayseri’de 610 kişiye kredi kullandırdık ve toplam kredi hacmimiz 1 milyar 20 milyon TL. Kayseri'de 12, Niğde'de ise 8 kooperatifimiz bulunuyor" dedi.

Tahsilat Oranı Yüksek

Başkan Alan, kooperatifin tahsilat oranlarının kayda değer olduğunu ifade ederek, "Kayseri'de tahsilat oranımız yüzde 96,4. Kredi verirken kefil ve ipotek alıyoruz. Kredilerde sorun yaşayan ortaklarımıza destek olamıyoruz. Merkez Bankası’ndan kırmızı çizgiyi kaldırırsa, bu durumda alacaklarımızı alabiliriz" şeklinde konuştu. Ayrıca, esnafın uzun süredir beklediği 7200 gün prim konusunun da Mayıs ayında çözüleceğini duyurdu. "Bu durum Cumhurbaşkanımız tarafından Kayseri'de söz verilmiştir. Yapılan haksızlığın giderileceğine inanıyoruz" dedi.

Başkan Odakır'a Övgüler

Mustafa Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır'ın başarılı bir başkan olduğunu vurgulayarak, "Şeyhi Odakır, işini büyük bir heyecanla yapıyor. En son Yeşilyurt’taki Oto Sanatkarlar Sitesi’nin kurasını çektiğimizde gördük ki, belediyeler de destek veriyor. Bu tür projelerle birlikte başkanın çalışmaları takdire şayandır" dedi.

İşyeri Açılışları ve Kapanmalar

Alan, şehirde açılan ve kapanan işyerleri hakkında da bilgi verirken, "2025 yılında 4 bin 930 işyeri açıldı. Şehrimizde esnaflar genellikle sanat ağırlıklıdır. Açılan işyerleri arasında bakkal, e-ticaret, nakliyecilik ve kuaförlük gibi çeşitli meslekler bulunuyor. İş yeri açan esnaflarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği Denemeleri

Mustafa Alan, birkaç kez milletvekili olma denemesi yaptığını ancak başarılı olamadığını belirterek, "Her şeyi başardım ama milletvekilliğini başaramadım. Kısmet olmadı, ama Kayseri İl Genel Meclisi’nde 10 yıl görev yaptım" dedi.

Uzun Başkanlık Dönemi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alan, 24 aylığına seçildiğini ancak 24 yıl boyunca başkanlık yaptığını belirtti. "Birlik başkanlığı seçimlerine katıldım. 126 oy aldım. O dönemde 24 ay olarak belirlenen süre, benim için 24 yıl sürdü" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin