Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB), emeklilik konusundaki belirsizliklere dikkat çekerek Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının haklarının netleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Birlik adına yapılan açıklamada, özellikle Almanya gibi ülkelerde yaşayan ve Türkiye'de prim başlangıcı bulunan vatandaşların emeklilik haklarının bekletilmeden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.
Ali Hızar'ın Açıklamaları
AKİB Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar, yaptığı açıklamada, Avrupa'daki Türk toplumunun devletine olan sadakatinin altını çizerek, "Bizler devletine bağlılığıyla tanınan bir topluluğuz. Devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi. Hızar, vatandaşların alın teriyle kazandıkları hakların devletin şefkatli yaklaşımıyla ele alınmasını beklediklerini vurguladı.
Birlik, Avrupa'da 60 yaşın üzerinde olup çalışmaya devam eden birçok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğunu belirterek, bu durumun sosyal adalet anlayışı çerçevesinde ele alınmasının önemine dikkat çekti. Primlerini ödemiş olan vatandaşların emeklilik haklarının karşılanmasının, toplumsal huzuru artıracağı ifade edildi.
Devletle Dayanışma Vurgusu
Hızar, yurt dışında yaşayan Türklerin her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle gönül bağlarının güçlü olduğunu aktararak, taleplerinin bir eleştiri değil, devlete olan inançlarının bir yansıması olduğunu belirtti. AKİB, açıklamanın sonunda, devlet büyüklerine olan güvenin altını çizerek, Avrupalı Türklerin emeklilik konusunun devletin kapsayıcı yaklaşımıyla çözüleceğine olan inancını dile getirdi. Bu çağrının, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan yapıcı bir istişare olduğu vurgulandı.