Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin sosyal medya aracılığıyla yaptığı mehteran takımı isteğine duyarsız kalmadı. Öğrenciler, hazırladıkları videoda, "Kayseri’nin gururu, çocukların Memduh amcası, Sarıoğlan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri olarak sizden bir isteğimiz var. Nevruz Bayramı ilçe programını bizler yapacağız. Bu mutlu günümüzde sizlerinde programımıza katılmanızı, mehteran takımını okulumuza göndermenizi rica ediyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.
Öğrencilerin talebinin ardından Başkan Büyükkılıç, çocukların isteklerine olumlu yanıt verdi. Duygularını dile getirerek, "Ülkemizin gururu, geleceği, pırıl pırıl gençlerimiz mesajınızı dinledim. Duygulandım. Sizleri çok seviyorum. Sizler istersiniz, biz yapmaz mıyız? Nevruz Bayramı’mızı en iyi şekilde mehteranımızla kutlayacağız." dedi. Başkan, ayrıca bu özel günde katılmak için Sarıoğlan Cumhuriyet İlkokulu'nda olacaklarını belirtti.
Büyükkılıç, öğrencilerin bu isteğinin yerine getirileceğini ve bayramı birlikte kutlayacaklarını ifade ederek, toplumun geleceği olan çocuklarla birlikte olmanın önemine vurgu yaptı. Bu tür etkinliklerin, çocukların sosyal gelişimine katkı sağladığını da sözlerine ekledi.
