Kayseri'de Düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Kayseri'de gerçekleştirilen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kayseri'de Düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Kayseri'de gerçekleştirilen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.
Google News'te Abone Ol

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı. Yaklaşık 190 öğrencinin katıldığı bu önemli organizasyonda, jürinin beğenisini kazanan 45 öğrenci ödüllerini aldı. Ödül töreni, Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, ERÜ rektör yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Prof. Dr. Ünalan, yarışma hakkında bilgi verdi. Ünalan, "Proje yarışması Türkiye genelinde 12 bölge ile devam etmektedir. Kayseri bölgesi olarak Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde ve merkez Kayseri'den oluşan 7 vilayetle temsil edilmekteyiz. Yarışma konuları 11 branşa ayrılmıştır ve öğrencilerimizin projeleri danışman yardımı ile online olarak TÜBİTAK’a başvurulmaktadır. Değerlendirme, jüriler tarafından başvuruların gıyabında yapılmakta ve bölge sergisine katılacak 100 proje belirlenmektedir" şeklinde konuştu. Ayrıca, Ünalan, ödül töreninin 100 projenin sergilendiği ve Ankara finallerine gidecek 15 projenin ödüllendirildiği aşama olduğunu vurguladı. Tören sonunda, yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bilal Yılmaz Çandıroğlu, birinci olan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek onlara başarılar diledi. Dereceye giren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, bazı öğrencilerin ödüllerini aldıklarında duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin