Kayseri'de, FETÖ ile bağlantılı suçlardan aranan eski emniyet müdürü ve eski polis memuru, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların yakalanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttü.
Bu çalışmalar neticesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve görevinden ihraç edilmiş olan emniyet müdürü İ.B. (59) ile ihraç edilen polis memuru E.D. (55) başarıyla yakalandı. Ekipler, yakalama işlemi sırasında çevre güvenliğini sağlayarak olası bir tehlikeyi önlemek için gerekli önlemleri aldı.
Yapılan işlemlerin ardından her iki şahıs, cezaevine teslim edilmek üzere ilgili birimlere sevk edildi. Kayseri'de gerçekleştirilen bu operasyon, güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadele konusundaki kararlılığını da bir kez daha gözler önüne serdi.