Kayseri'de Gastronomi Günleri: Lezzetler Şehirde Buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Gastronomi Günleri ile şehirlerinin zengin mutfak kültürünü tanıtacaklarını açıkladı.

Kayseri'de Gastronomi Günleri: Lezzetler Şehirde Buluşuyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Gastronomi Günleri ile şehirlerinin zengin mutfak kültürünü tanıtacaklarını açıkladı.
Büyükkılıç, etkinlikte ünlü şeflerin yer alacağını ve gastronominin Kayseri'nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Gastronomi Günleri'nde Tanıtım ve Yarışmalar
Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin gastronomi alanında önemli bir marka haline gelmesi için çalıştıklarını ifade etti. Etkinlikte, ünlü şefler Cüneyt Asan, Sahrap Soysal, Bedri Usta ve Hazer Amani gibi isimlerin yer alacağını belirten Büyükkılıç, bu şeflerin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklarını aktardı. Ayrıca, etkinlikte özel yarışmaların düzenleneceğini ve bu organizasyonun şehir ekonomisine katkıda bulunacağını vurguladı.

Sponsorluk Başvuruları Devam Ediyor
Gastronomi Günleri'nde yer almak isteyen girişimcilerin sponsorluk ve stant başvurularının sürdüğünü bildiren Büyükkılıç, başvuruların 0352 220 70 90 numaralı telefonla yapılabileceğini açıkladı. Ayrıca, etkinliğin halk tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ve Kayseri'nin eşsiz lezzetlerinin tadına varmak üzere tüm vatandaşları davet etti.

Yarışmalarla Gastronomi Şöleni
Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında anne-çocuk yarışması ve yöresel yemek yarışması düzenlenecek. Bu yarışmalara başvurular 13-17 Ekim tarihlerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi’nde alınacak. Katılımcılara çeşitli ödüller verileceği de açıklandı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin