Kayseri'de Himalaya Tuzu ile Lezzet Yolculuğu

Kayseri’de 15 yıldır tuz ticareti yapan İhsan Çelik, mineral açısından zengin Himalaya tuzu ve Çankırı kaya tuzunu doğal yöntemlerle sofralara sunuyor.

Kayseri'de Himalaya Tuzu ile Lezzet Yolculuğu


Doğal Tuzun Önemi
İhsan Çelik, "Pakistan’dan Himalaya tuzu getirtiyorum. Yüzde 95 mineral yüksekliğine sahip bu tuzu satıyorum. Ayrıca Çankırı’dan da kaya tuzu getiriyorum, bu tuzun mineral oranı ise yüzde 85." diyerek ürünlerinin kalitesine dikkat çekiyor. Çelik, tuzları doğal yollarla işleyerek, katkı maddesi kullanmadan satışını gerçekleştiriyor. Müşterilerine, gözlerinin önünde tuzları çekip tartarak veriyor.

İşine Tutku ile Yaklaşıyor
Çelik, "Bu işten ekmeğimi kazanıyorum. Doğal bir şekilde tuz işleyip satıyorum ve bunu severek yapıyorum." diyerek mesleğine olan tutkusunu vurguluyor. Yıllardır sürdürdüğü bu iş, ona hem maddi hem de manevi bir tatmin sağlıyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin