İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Üç Aylar’ın başlangıcını kutlayarak yaptığı açıklamada, "Bu dönem, manevi feyiz ve bereketin yoğun olarak yaşandığı bir zaman dilimidir. 21 Aralık 2025 Pazar günü Recep Ayı'nın ilk günü olarak kabul edilecektir. Ardından 25 Aralık 2025 Perşembe akşamı Regaib Kandili’dir. Bu üç aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Ayvaz, Üç Aylar’ın her yıl büyük bir heyecanla karşılandığını belirterek, bu dönemin ilahi rahmet ve mağfiretle dolu olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zaman diliminde müminlerin ibadetlere yöneldiğini ve Rabbimizin kulları için açtığı lütuf kapılarının önemli olduğuna dikkat çekti.
Müftü, Recep ayının ardından Şaban ayının geldiğini ve bu ayın ruhen Ramazan'a hazırlık aşaması olduğunu dile getirdi. Ramazan ayının, rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş dönemine işaret ettiğini kaydetti. Hz. Peygamber'in bu ayların manevi feyzine vurgu yapan hadislerine de yer verdi.
Ayrıca, Ayvaz, bu dönemdeki önemli geceleri hatırlatarak, Regaib gecesinin isteklerin Allah’a bağlandığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Miraç gecesi ve Berat gecesinin de bu dönemde önemli olduğunu ifade etti. Ramazan ayında ise Kadir gecesinin yer aldığını vurguladı.
Bu anlamlı dönemlerin günahlardan arınma ve sevaplarla dolma fırsatı sunduğunu belirten Müftü, toplumun bu geceleri değerlendirerek Allah’a yönelmesinin önemine dikkat çekti.
Son olarak, Ayvaz, başta Filistin, Gazze, Doğu Türkistan, Arakan, Keşmir, Libya ve Suriye olmak üzere dünya genelindeki mazlumlar için dua edilmesini istedi. Üç Aylar ve Regaib gecesinin, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulundu.