Kayserispor Teknik Direktörü Atila Gerin, yeni sezon hazırlıklarının devam ettiğini vurgulayarak, "Hedefimiz bir an önce bu ligden tekrar ait olduğumuz yere dönebilmek. Yepyeni kadroyla takımımızı yukarıya çıkarmak için bütün çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu. Gerin, Trendyol 1. Lig’de mücadele edecek olan Kayserispor’un hedefinin, bir an önce Süper Lig’e dönmek olduğunu ifade etti.
Atila Gerin, Kayserispor’un geçen sezon Süper Lig’den 1. Lig’e düştüğünü hatırlatarak, "Buraya geldiğimde geçen seneden kalan bir kadro vardı. Ancak 20 günlük süreçte 11-12 futbolcu ayrıldı. Şu anda yepyeni bir takım kurup, yeni bir heyecan oluşturmak için çalışıyoruz" dedi. Gerin, kadro planlaması sürecinin devam ettiğini ve yönetimin yeni bir takım oluşturmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.
Taraftar Güvencesi
Gerin, taraftarların kendilerine güvenmelerini istedi. "Son 20 günde büyük bir değişim yaşandı. Oyuncu değişimleri oldu ve bazı oyuncular sözleşmelerini feshetti" diyen Gerin, yeni bir takım oluşturma çabalarının sürdüğünü aktardı. "Taraftarlarımızdan biraz sabır bekliyoruz. Daha güzel günler görecekler" ifadelerini kullandı.
Seyit İçgül: Süper Lig Hedefi
Kayserispor Sportif Direktörü Seyit İçgül, kulübün Süper Lig’e yakışan bir ekip olduğunu belirterek, "Hedefimiz Kayserispor’u layık olduğu yere getirip Süper Lig’e dönmek" dedi. İçgül, Kayserispor’un son yıllardaki başarı geçmişine atıfta bulundu ve mevcut durumu değerlendirdi.
İçgül, "Kayserispor daha önce de düştü ama tekrar yükseldi. Biz de bu süreci aşabilecek kapasitedeyiz" dedi. Takım olarak yeniden yapılanmaya gittiklerini ifade eden İçgül, yeni transfer politikalarıyla 12-13 yeni oyuncu almayı hedeflediklerini belirtti. "Yabancı kontenjanıyla ilgili de 6+2 kuralını göz önünde bulundurmak zorundayız" dedi.