Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, Kayseri'deki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Bu süreçte, sağlık çalışanlarının zor koşullarda görevlerini sürdürdüğünü ifade etti. Korkmaz, “Diğer çalışanlar gibi sağlık çalışanları da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Çalışanların yüzde 90’ı özlük haklarını elde edemiyor ve ağır iş yükü altında kalıyor” dedi.
7 Haziran'da MHP'ye destek verilmesi çağrısında bulunan Korkmaz, “Panik yok, çaresi var. MHP iktidarında yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız” diye vurguladı.
MHP Milletvekili adayı, hastanede sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ile bir araya geldi. Ziyarette kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan Korkmaz, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları dinleyerek MHP projelerini anlattı.
Korkmaz, Türkiye'de 142 bin hemşirenin bu yıl Hemşireler Haftası’nı buruk geçirdiğine dikkat çekerek, “Hemşirelerin yüzde 90’ı borçlu. Bu durum, toplumun genelinde AKP iktidarının yanlış politikalarının bir sonucudur. Çalışanların yüzde 91’i ücretlerinin yetersiz olduğunu, yüzde 88’i ise güvenlik önlemlerinin eksik olduğunu düşünüyor” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve yıpranma payı taleplerinin de göz ardı edildiğine değinen Korkmaz, Aile Sağlığı Çalışanları'nın da benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. MHP'nin iktidara gelmesi durumunda, sağlık hizmetlerinin eşit ve ücretsiz bir şekilde sunulacağını vurguladı.
Korkmaz, Türkiye’nin karanlığa sürüklendiğini ancak umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini vurgulayarak, “MHP iktidarında yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız” dedi. MHP'yi 7 Haziran'da iktidar yapmaları çağrısında bulunarak, “Bizden de hesap sorabilirsiniz” dedi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA