Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, hayatını kaybeden H.H.K.'nin ailesi, tutuklu sanık C.A.A. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. C.A.A., olayın kasıtlı olmadığını ve psikolojik sorunları bulunduğunu savunarak, "O da benim kardeşimdi" ifadesini kullandı. Bu açıklamalar, mahkeme heyetinde duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
H.H.K.'nin annesi, sanığın kendisinden helallik talep ettiğini hatırlatarak, "Hakkım haram olsun. Benim oğlum 7 aydır toprağın altında" dedi. H.H.K.'nin babası ise, "Biz her gün ölüyoruz" diyerek acısını dile getirdi. Aile, mahkeme sürecinin kendileri üzerindeki olumsuz etkilerini ifade etti.
Mahkeme heyeti, sanık C.A.A.'ya ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından sanığın gözyaşları içinde salondan çıkarılması dikkat çekti. Olay, Melikgazi ilçesindeki bir oyun salonunda, H.H.K. ile C.A.A. arasında çıkan tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu gerçekleşti. H.H.K., aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından kaçan C.A.A., polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.