Kayseri'de "Kayseri Modeli Belediyecilik" anlayışıyla gerçekleştirilen projeler, sadece şehrin ulaşımını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye genelinde de takdirle karşılanıyor. Son olarak, Meteoroloji bölgesinde tamamlanan 29 Ekim Katlı Kavşağı Projesi, Kayseri'nin ulaşım altyapısını güçlendirdi. Bu proje, sosyal medyada geniş bir ilgi gördü ve Giresun'daki yerel haber siteleri, Kayseri'deki bu projeyi Giresunluların uzun zamandır beklediği bir hayal olarak değerlendirdi. Giresun Belediyesi'nin Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından 2019-2024 vizyon projesi kapsamında duyurulan "Bat-Çık" projesi ise hala hayal aşamasında. Kayseri, bu projeyi başarıyla hayata geçirerek şehirdeki trafik sorununu önemli ölçüde çözdü. Giresunlular, geçmişteki vaatlere olan güvenlerini kaybederken, Kayseri halkı projelerin hayata geçmesiyle mutluluğunu yaşıyor.
İzmir'deki otopark sorununa çözüm arayışları, Kayseri'nin başarılı ulaşım projelerinin önemini ortaya koydu. İzmir'deki otopark sisteminin aylık abonman kiralama uygulaması, şehirde yeni sorunlara yol açtı. İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Üyesi Nail Kocabaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada Kayseri'nin Akıllı Otopark Sistemi'ni örnek göstererek, 'Kayseri'de valeler var, araçlar alınıyor ve otoparklara çekiliyor. İzmir'de ise abonman sistemine geçildi ve bu sorunlar devam ediyor' dedi. Kayseri'nin akıllı otopark uygulaması, verimliliği ve etkinliği ile dikkat çekiyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu iki başarılı projesi, Türkiye genelinde örnek alınarak ilham kaynağı olmaya devam ediyor.