Tataristan’ın Kazan şehrinde meydana gelen bir cinayet olayı, katil zanlısının karısının sosyal medya paylaşımı sayesinde aydınlatıldı. İddiaya göre, Yusuf Genç (49) ve Şakir M. (45) adlı iki eski iş ortağı arasında çıkan anlaşmazlıklar sonucunda, Yusuf Genç’in Şakir M’ye olan 50 bin lira borcunu ödememesi, cinayeti tetikleyen sebeplerden biri oldu. İkili, bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdiler. Ancak görüşme sırasında çıkan tartışma sonucunda, Şakir M. kendisini dövmeye çalışan Yusuf Genç’i mutfakta bulunan bir bıçakla boğazından yaralayarak öldürdü. Olay sonrasında, Şakir M. ve ailesi Türkiye’ye kaçtı.
Türk ve Rus İnterpolü İş Birliği
Olay gününden sonra, cinayet zanlısı Şakir M. Rus uyruklu eşi ve çocuklarıyla birlikte önce İstanbul’a, ardından da Konya’ya gitti. Türk İnterpolü, Rus İnterpolü ile iş birliği yaparak, zanlının Türkiye’ye kaçtığını tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda, Şakir M'nin Konya’da bir daire kiralayarak burada yaşamaya başladığı belirlendi.
Sosyal Medya Paylaşımıyla İz Bulundu
Konya Emniyet Müdürlüğü, katil zanlısının izini sürmek için güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şakir M'nin eşinin sosyal medyada yaptığı bir kar paylaşımı, polisin dikkatini çekti. Yapılan çalışmalarda, paylaşımdaki görüntünün Şakir M'nin yeni evine ait olduğu tespit edilerek, operasyon düzenlendi. Şakir M., evinin bahçesinde çocuklarıyla oynarken yakalandı.
Stres Yüz Felcine Neden Oldu
Elde edilen bilgilere göre, cinayet sonrası Konya’ya kaçan Şakir M’nin burada yaşadığı stresten dolayı yüz felci geçirdiği öğrenildi. İlk ifadesinde, eski ortağının kendisini evine çağırdığını ve dövülmek istendiğini belirten Şakir M, çıkan kavga sırasında bıçağı alarak Yusuf Genç’in boğazını kestiğini söyledi. Gözaltına alınan Şakir M, adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA