Kdz. Ereğli'de Sokak Oyunları Şenliği Düzenlendi, Katılım Yoğundu

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde düzenlenen sokak oyunları şenliğinde çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynadı.

Kdz. Ereğli'de Sokak Oyunları Şenliği Düzenlendi, Katılım Yoğundu
Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde düzenlenen sokak oyunları şenliğinde çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynadı.
Google News'te Abone Ol

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 'Haydi Çık Dışarıya Oynayalım' etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Mayıs ayı boyunca sürecek kültürel ve sanatsal faaliyetlerin ilki olarak düzenlendi. Şenlik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Etkinlik Amaçları
Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez, etkinliğin amacının geçmişte oynanan sokak oyunlarını günümüze taşıyarak çocuklar arasında dostluk, sevgi ve ekip ruhunu geliştirmek olduğunu belirtti.
Şenlikte, Erdemir İlkokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel dans gösterileri yapıldı. Ardından, ilçedeki okullardan gelen öğrenciler, Çember Çevirme, Çuval Yarışı, Halat Çekme, İp Atlama, Yumurta Taşıma ve Balon Patlatma gibi geleneksel oyunları oynadılar. Protokol üyeleri de çocuklarla birlikte oyunlara katılarak keyifli anlar yaşadı.
Ödül Töreni
Oyunların sonunda, dereceye giren okullara ve öğrencilere katılım belgeleri ve hediyeleri verildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, etkinliğin başarılı geçtiğini ifade ederek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Şenliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkanı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı ve birçok protokol üyesi katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin