Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingde tarihi bir projenin detaylarını paylaştı. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir siyasi partinin ilk kez Yüzyılın Projesi'ni açıkladığını belirtti. Bu projenin en önemli unsurlarından birinin Trabzon ve Samsun olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin hem bölgesinin hem de dünyanın en güzel ülkesi haline nasıl geleceğini açıkladım" dedi.
Kılıçdaroğlu, Atatürk Alanı'nda partililere hitap ederken, Trabzon'un Karadeniz'in en önemli kentlerinden biri olduğunu vurguladı. "Trabzon hak ettiği yeri alamıyor ve büyümekte zorlanıyor. Bu bölgenin işlevsel kenti haline getireceğiz" diye konuştu. Ayrıca, fındık ve çay konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Fındık Borsası'nın kurulacağını ve çayın önemine dikkat çekti.
Trabzonspor'a da değinen Kılıçdaroğlu, "Trabzonspor, Türkiye için çok önemli bir kulüp. Bu takımın başarıları bizi onurlandırıyor" dedi. Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı, partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA