Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de düzenlenen mitinge katıldı ve burada hemşehrilerine hitap etti. Elazığ'dan karayoluyla Tunceli Seyit Rıza Meydanı'na ulaşan CHP Lideri, kalabalık bir topluluk tarafından sevgiyle karşılandı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte miting alanında bulunan Kılıçdaroğlu, sık sık "Başbakan Kemal" sloganları atan kalabalığa hitaben, Dersimli olmanın anlamını vurguladı. "Dersimli olmak, özgürlükten yana olmak demektir" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de barış ve eşitliği sağlamak için bir Dersimlinin başbakan olması gerektiğini belirtti.
BİR DERSİMLİNİN BAŞBAKAN OLMASI BARIŞ DEMEKTİR
Kılıçdaroğlu, "Hiçbir endişeniz olmasın, Türkiye bir Dersimliyi Başbakan olarak görecektir" diyerek, Türkiye'nin bütün yurttaşlarını kucaklayacak bir anlayışla yönetileceğini ifade etti. "Sizin çektiğiniz acıları biliyorum. Zorunlu göç sonrası yaşanan mağduriyetleri asla unutmadık" diyerek, Tunceli ve çevresindeki vatandaşların haklarının teslim edilmesi için CHP'nin kapı gibi durduğunu vurguladı.
Aynı zamanda işsizlik sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin 81 iline gittim. Tunceli'deki gençlerin işsizlikle karşı karşıya olduğunu biliyorum" dedi. Ankara'daki yöneticilerin Tunceli'yi görmediğini ve sadece kendi çocuklarını düşündüğünü ifade ederek, "Benim başbakanlığımda Tunceli'de işsizlik sorununu sıfırlayacağım" sözünü verdi.
Kılıçdaroğlu, Munzur Vadisi üzerindeki baraj projelerine de karşı çıkarak, "Munzur Vadisi'ne HES ve baraj yaptırmayacağız. Bu güzel doğa, çocuklarımıza bırakmamız gereken en değerli mirastır" diye konuştu. Ayrıca, siyasi barajların da kaldırılacağını belirtti ve gençlerin üzerindeki baskıların sona ereceğini söyledi.
Seçim bildirgesinin emekten yana olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 lira yapma taahhüdünde bulundu. "Bu güzel ülkede, kimse yoksul olmayacak" diyerek, yoksulluğu tarihe gömeceklerini belirtti.
3 Haziran'ın Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Nazım Hikmet hepimizin. O, Türkiye’yi dünyaya tanıtan büyük bir şairdir. Biz onunla her zaman gurur duyduk" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, mitingdeki kalabalığı selamladıktan sonra Elazığ'da yapılacak bir başka mitinge katılmak üzere Tunceli'den ayrıldı.