Kepez İlçesi'nde son altı yıl içinde 37 eğitim kurumunun inşasına öncülük eden Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahatlı ve Yeni Doğan mahallelerinde yeni okulların yapılacağını duyurdu. Tütüncü, bu mahallelerde eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. "Eğitim bizim için çok önemli," diyen Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ve hayırseverlerin işbirliğiyle bu projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.
Ahatlı Mahallesi'nde Yeni Okul
Ahatlı Mahallesi'nde, 9 bin 600 m² alana 36 derslikli bir ilkokul inşa edilecek. Bu okul, bölgedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırım programına alındı ve en kısa sürede projelendirilip ihale aşamasına geçilecek. Tütüncü, "Bu okul, hızla artan ihtiyaçlar doğrultusunda son derece önemli bir yatırım olacak," şeklinde konuştu.
Yeni Doğan Mahallesi'ne 24 Derslikli Okul
Yeni Doğan Mahallesi'nde ise 24 derslikli bir okul binası yapılacak. Bu okul, Kepez Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle tahsis edilen 4 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. İhale aşamasına gelen bu okulun, bölgenin eğitim ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması bekleniyor. Tütüncü, Kepez'deki genç nüfusun eğitim imkanlarının artırılması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Başkan Tütüncü, geçmişte de eğitim yatırımları gerçekleştirdiklerini, Yeni Doğan Mahallesi'ne 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Kültür Mahallesi'ne 24 derslikli bir lise inşa ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA