Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgedeki eğitim yatırımlarını destekleyen okul binalarında incelemelerde bulundu. Bu ziyaret sırasında, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de Tütüncü'ye eşlik etti. Başkan, yüklenici firmadan okulların inşaat süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2B ile ilgili mülkiyet sorunlarının çözülmesinin ardından, birçok kamu yatırımının bölgeye gelmeye başladığını belirten Tütüncü, hem yerel yönetim hem de merkezi idare tarafından yapılan yatırımlarla mahallede modern bir yaşam alanı oluşturulacağını vurguladı.
Başkan Tütüncü, Kasım 2014 tarihinde temeli atılan okul binalarının kaba inşaatının sona yaklaşmakta olduğunu ifade etti. Proje kapsamında bir adet 24 derslikli ilkokul, 16 derslikli bir spor lisesi ve 100 kişilik pansiyon binası inşa edilecek. Spor lisesinin nitelikli bir eğitim kurumu olacağını belirten Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde okula olan ihtiyacın önemine dikkat çekti. "Mahallede okulların olmaması nedeniyle çocuklar uzak okullara gitmek zorundaydılar. Yeni okul sayesinde aileler, çocuklarını daha yakın bir okula gönderebilecekler," dedi.
Ayrıca, yeni okulun açılmasıyla birlikte mevcut okullardaki öğrenci sayısında bir azalma olacağını ve bu durumun öğrencilerin daha az kalabalık sınıflarda eğitim almasına olanak tanıyacağını ifade etti. 24 derslikli okul, sadece Fevzi Çakmak Mahallesi’ne değil, komşu mahalleler olan Kuzeyyaka ve Gündoğdu’ya da fayda sağlayacak.
Başkan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'nin kamu yatırımları için önemli bir alan haline geldiğini belirtti. "Yeni okullar ve diğer kamu binaları, mahallelerin modernleşmesine katkı sağlıyor. Temelini attığımız huzur evi de bu gelişime katkıda bulunacak. Ayrıca, Antalya Askerlik Şubesi'nin inşaatı da devam ediyor. 2B sorunlarının çözülmesiyle birlikte Kepez ciddi bir gelişim sürecine girdi," şeklinde konuştu. Tütüncü, iki okulun 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA