Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıldönümünde Şehit Aileleri ve Gaziler İle Bir Araya Gelindi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

20 Temmuz 2019 Cumartesi, 17:06
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıldönümünde Şehit Aileleri ve Gaziler İle Bir Araya Gelindi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Orkide Kafe’de şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen öğle yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren Vekil Kış, “Bu mutlu gün, yıllarca uğradığı haksızlıklara yılmadan karşı koyan kahraman Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünü koruma kararlılığına Anavatanı’nın sarsılmaz desteğini de simgelemektedir. Haklı savaşımının başarıya ulaşmasında büyük ulusumuzun inanç ve gönül birliği içinde davranması en önemli etken olmuştur” dedi.
Düzenlenen yemeğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Abdullah Yılmaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Erdal Altay, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Uçar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Yardımcısı Ömer Faruk Gündemir, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Kıbrıs Türk Mücahitleri, muharip gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.
Konuşmalardan önce ilk olarak Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Edilen duaların ardından KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu konuşma yaptı ve İnanıroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın tarihi hakkında misafirlere bilgi verdi. Ayrıca Erbil’de şehit düşen Diplomat Osman Köse’yi ve vatan uğruna can veren şehitleri rahmetle andı.
Kış: “Bu harekât sadece Kıbrıs Türk halkına değil, Kıbrıs Rum halkına da barış ve huzuru getirmiştir”
Başkan Vekili Kış, Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın sadece Kıbrıs Türk halkına değil, Kıbrıs Rum halkına da barış ve huzur getirdiğinden ve bu sayede Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığından bahsederek, “Bugün, ülkemizin, 20 Temmuz 1974 tarihinde garantörlük haklarına da dayanarak gerçekleştirmiş olduğu ve Kıbrıs Türk halkının yıllardır yaşadığı baskı ve acılarına son veren Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü. Bu harekat sadece Kıbrıs Türk halkına değil, Kıbrıs Rum halkına da barış ve huzuru getirmiş, Kıbrıs’ta yeni bir dönemi başlatmıştır. Bugün, aynı zamanda Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramı’dır. Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve ülkemizin birliği beraberliği uğruna vatan savunmasını her şeyin üstünde tutarak hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Aramızda bulunan, bulunmayan tüm gazilerimizi de şükranla anıyorum. Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı yürekten kutluyorum” dedi.
“Bu mutlu gün, kahraman Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünü koruma kararlılığını simgelemektedir”
Kıbrıs Barış Harekatı’nın başarıya ulaşmasında büyük ulusumuzun inanç ve gönül birliği içinde davranmasının en önemli etken olduğunu dile getiren Kış, şunları söyledi:
“Bu mutlu gün, yıllarca uğradığı haksızlıklara yılmadan karşı koyan kahraman Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünü koruma kararlılığına Anavatanı’nın sarsılmaz desteğini de simgelemektedir. Haklı savaşımının başarıya ulaşmasında büyük ulusumuzun inanç ve gönül birliği içinde davranması en önemli etken olmuştur. Bugün de, karşılaştığı tüm sorun, izolasyon ve kısıtlamalara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik gelişmesinin temelinde de bu istek ve dayanışma vardır. Kıbrıs'ta birbirine eşit iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır. Akdeniz’in sularının her geçen gün ısındığı günümüzde, Ada’da kalıcı barış ve huzurun güvencesi yine iki devletin kabulünden geçmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin aydınlık yarınlara güvenle ilerleyeceğine olan inancımız tamdır. KKTC’nin özgürlüğünden, eşitliğinden ve güvenliğinden taviz vermeden kalıcı barış ortamının sağlanması ve bu sayede çağdaş dünya ile bütünleşmesinin yolunun açılması en büyük temennimizdir.”
“Sayın İnanıroğlu ile gönül birlikteliğimiz daima sürecektir”
Yakın zamanda Mersin’deki görevi sona erecek olan KKTC Başkonsolosu Ayşen Volan İnanıroğlu’na özel olarak teşekkür eden Kış, “Mersin’in Kuzey Kıbrıs için olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ın da Mersinliler’in gönlünde apayrı bir yeri vardır. Bu anlamlı günde, bugün aramızda bulunan ve yakın zamanda Mersin’deki görevi sona erecek olan KKTC Başkonsolosumuz Sayın Ayşen Volkan İnanıroğlu’na özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Güzel şehrimizi yakından tanıyan, her zaman yanımızda olan ve çok yakın işbirliği içinde çalıştığımız Sayın İnanıroğlu ile görevinin sona ermesinden sonra da gönül birlikteliğimizin daima süreceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, onun özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele veren halkını sevgiyle kucaklıyor, en içten selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Kış, harekatın mimarlarını rahmetle andı
Konuşmasının sonunda harekât kararını alan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan başta olmak üzere, bugün hayatta olmayan harekatın mimarlarını rahmet ve saygı ile anan Vekil Kış, “45 yıl önce, ‘Biz Adaya savaş için değil barış için gidiyoruz ve yalnız Kıbrıslı Türklere değil Kıbrıslı Rumlara da barış getirmek istiyoruz’ diyerek harekat kararını alan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan başta olmak üzere, bugün hayatta olmayan harekatın mimarlarını rahmet ve saygı ile anıyorum. Kıbrıs Türk halkının aydınlık günlere kavuşmasında öncülük yapan büyük liderler merhum Dr. Fazıl Küçük ve merhum Rauf Denktaş ile mücadele arkadaşlarını, bu milli dava uğruna canını veren tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Bu özel ve anlamlı günümüzü onurlandıran konuklarımıza esenlik ve mutluluk diliyor en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti