Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında 17 Haziran'da yapılacak görüşmelerde, yönetim, mülkiyet ve toprak konularının ele alınacağını belirtti. Kasulidis, müzakerelerin sonraki aşamasında toprak ve güvenlik konularının masaya yatırılacağını, Maraş konusunun ise müzakereler sonuç üretecek aşamaya geldiğinde görüşüleceğini ifade etti.
Görüşmelerde Anlaşmazlıklar Ele Alınacak
Kasulidis, müzakerecilerin, anlaşma sağlayan ve küçük veya büyük anlaşmazlıklar içeren noktaları liderlerin önüne koymaya başladığını belirtti. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte liderlerin, küçük veya büyük anlaşmazlıklar üzerinde müzakere etmeye başlayacağını vurguladı. Ayrıca, garantilerin de müzakerelerin bir parçası olduğunu söyledi.
Kasulidis, "İki tarafın ortaya koyduğu malum görüşlerden başka yeni bir görüş ortaya konulduğunu zannetmiyorum. Ancak ciddi müzakereye girdiğimiz zaman geçmişteki tezlerden hangilerini kabul ettiğimiz, iki liderin konuşacağı konudur" şeklinde açıklamalarda bulundu. Maraş konusunun müzakerelere dahil edilmesi gerektiğini, ancak bunun yalnızca sonuç üretecek aşamaya gelindiğinde ele alınabileceğini yineleyerek, sürecin önemine dikkat çekti.
