Kır Çiçekleri’nden Mesaj: "Çevremizi ve Doğamızı Temiz Tutalım"

Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi kapsamında eğitim alan sporcu gençler, Kuyuluk Tabiat Parkı’nda çevre temizliği yaptı.

11 Haziran 2021 Cuma, 10:37
Kır Çiçekleri’nden Mesaj: "Çevremizi ve Doğamızı Temiz Tutalım"
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Kır Çiçekleri Projesi’nde eğitim alan sporcu gençler çevre temizliği gerçekleştirdi. Mezitli ilçesi Kuyuluk Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen temizlik etkinliğine eğitmenleri ile katılan Kır Çiçekleri, hem farkındalık yarattı hem de eğlenceli bir gün geçirdi. Oyunlar oynayıp dans eden çiçekler, etkinlik alanında yerlere atılan çöpleri temizleyerek farkındalık yarattı.

Dolu dolu geçen etkinlikte çevre farkındalığı oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki uzman eğitimciler eşliğinde hem eğitim hem de spor alanında yetişen Kır Çiçekleri, etkinliğin yapıldığı park alanına İzmir Marşı’nı söyleyerek giriş yaptı. Etkinlik boyunca eğlenceli vakit geçiren Kır Çiçekleri, yakar top oynadı, ip atladı, yemek yedi ve Çevre Haftası dolayısıyla çevre temizliği yaptı. “Büyükler bizi örnek alsın” çağrısı yapan sporcu gençler, yerlere çöp atılmamasını istedi.

“Güzel bir çevre temizliği yaptık”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde hayata geçirilen Kır Çiçekleri Projesi’nde Müdür Yardımcılığı görevi yapan Yasemin Barutçu, Kır Çiçekleri’nin farkındalık yarattığı etkinlik hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Çiçeklere, eğitimler boyunca sporun dışında bazı değerler de kazandırılmaya çalışıldığını söyleyen Barutçu, “Çevre Haftası dolayısıyla yurdumuzdaki yaklaşık 55 çocuğumuzu çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için buraya getirdik. Bu mekanda güzel bir çevre temizliği yaptık. Kır Çiçekleri projesindeki kızlarımızın insanlara bir mesajı var. Bu mesaj; ‘Çevreye ve doğaya saygı duyalım’” dedi.

“Yanlarında çöp varken yere atıyorlar, çok saçma”

Etkinliğin renkli çiçeklerinden Hilal Kavin Kutlay, doğayı çok sevdiğini belirterek, “Hocalarımızla birlikte çevreyi koruduk ve arkadaşlarımızla çöpleri topladık. İnsanların doğayı kirletmesini çok kötü buluyorum. Yanlarında çöp varken yere atıyorlar, çok saçma. Bunlar için biz de örnek olmak istiyoruz. Büyükler de bizden örnek alsın” dedi. Farkındalık etkinliğinin çok güzel geçtiğini söyleyen Büşra Yıldız ise “Arkadaşlarımızla birlikte gruplara ayrıldık. Çöpleri topladık. Herkes çöp gördüğünde daha çok çöp atıyor. Bence çöpleri yerlere atmamalıyız” diye konuştu.

“Bu etkinliğe katıldığım için çok memnunum”

Çevre Haftası’nda yaptıkları anlamlı etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Rana İbil, “Buraya çevremizi korumak, tanımak ve temizlemek amaçlı geldik. Buradaki faaliyetlere katılmaktan çok memnunum. Bu faaliyetlere katılmamı sağlayan Vahap Başkanıma çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Songül Karol ise “Bu etkinliğe katıldığım için çok memnunum. Bizi buralara getiren Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor