Kırıkkale'de özel bireyler için düzenlenen temsili askerlik kına gecesi, belediye tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Programa, özel bireylerin aileleri ve davetliler katıldı. Askerlik heyecanı yaşayan 11 özel birey, meşalelerle salona giriş yaptı. Bazı bireyler asker üniforması giyerek etkinliğe katıldı. Aileleri ise "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.
Programın başlangıcında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ardından özel bireylerin ellerine kına yakılmaya başlandı. Kına yakma esnasında Mustafa Taşdemir isimli özel birey, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Taşdemir’in gözyaşları, etkinlikte bulunan diğer konukları da etkiledi. Özel bireyler, şarkılar eşliğinde eğlenerek doyasıya oynadı. Mehter takımı da seslendirdiği marşlarla geceye coşku kattı. Pasta kesiminin ardından, özel bireylere "Vatan sevgisi engel tanımaz" yazılı belgeler takdim edildi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, özel bireyler için anlamlı bir program düzenlediklerini belirtti. Başkan Önal, "11 özel bireyimiz için askere uğurlama töreni düzenliyoruz. Onlar çok istediler. Böyle güzel bir temsili tören hazırladık. Kına yakımı sırasında çok duygusal anlar yaşandı. Kardeşlerimizin duygu dolu halleri bizi çok mutlu etti. Bu tören, Anadolu'nun hamurunda vatan ve millet sevgisinin olduğunu bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.
Kına yakıldığı sırada duygulanan özel birey Mustafa Taşdemir, o anlarda büyük heyecan yaşadığını ifade ederek, "Elime kına yakılırken sanki ben askere gidiyormuşum gibi hissettim. O an çok heyecanlandım. Sonra duygulandım ve ağladım. Kendi kendime, 'Boş ver, ne ağlayacaksın? Dünya senin. Bir daha mı geleceğiz dünyaya? Oyna, eğlen' dedim. Allah razı olsun. Devletimizi başımızdan eksik etmesin. Askere gidecek olanlara hayırlı tezkereler diliyorum. Allah herkesi ailesine kavuştursun" diye konuştu.
73 yaşındaki Mustafa Taşdemir, torununun yaşadığı mutluluğa ortak olduklarını dile getirerek, "Daha önce böyle bir şey görmemişti. Yaklaşık 18 yıldır benim yanımda ama böyle bir etkinliğe hiç katılmamıştı. Böyle bir ortam olunca çocuk bambaşka bir hale geliyor, güzelleşiyor" ifadelerini kullandı.
Emine Çağan, oğlunun mutluluğunun kendilerini de sevindirdiğini belirterek, "Biz de çok mutluyuz. O, evimizin meleği. Oğlumuzu çok seviyoruz. Bizim göz bebeğimiz" dedi.
Bir diğer özel birey annesi Hayriye Cesur ise programdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Burada mutlu oluyorlar, neşeleniyorlar, oynuyorlar. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Çocukları eğlendiriyor, mutlu ediyor. Bu bizim için çok güzel bir şey" şeklinde konuştu.
Programa, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Baro Başkanı Av. Turan Zeki, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Sefer ve Ömer Elidemir, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
