Kırmızı Palmiye Böceği Palmiye Ağaçlarını Yok Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırmızı palmiye böceği olarak bilinen zararlıyla mücadele konusunda yoğun çalışma yürütüyor.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 13:19
Kırmızı Palmiye Böceği Palmiye Ağaçlarını Yok Ediyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yumuşak lifli hurma ağacı başta olmak üzere palmiye türü ağaçlara zarar veren ve kırmızı palmiye böceği olarak adlandırılan zararlıyla mücadeleye devam ediyor.

Zararlının yok olması için ilaçlama çalışmalarını yapan ekipler, bir taraftan da zarar verdiği, kuruttuğu ve yıkılma tehlikesi bulunan ağaçları imha ediyorlar.

Kesilen ağaçların yerine yenisi dikilecek

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, Tarsus’ta kırmızı palmiye böceğinin zarar verdiği ve kuruttuğu ağaçları kesiyor. Tarsus İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle koordineli yürütülen çalışmalarda Tarsus tren istasyonu yakınında bulunan ve zararlının içine girerek kuruttuğu iki ağaç Büyükşehir personeli tarafından kesildi. Çalışmalar kapsamında eski Ankara yolu üzerinde de aynı şekilde bazı ağaçlar kesilerek, imha edildi. Kesilen ağaçların yerine ise yenileri dikilecek.

Üzeri toprakla kapatılarak imha ediliyor

Kesilen ağaçların içlerinin çürüdüğü görüldü. Çürümeye dayalı olarak pis koku yayan ağaçların içinden bulunan kırmızı palmiye böceklerinin yayılmaması için çıkan malzemeler, kamyonlara yüklenerek kent dışında açılan çukurlara gömülüp, üzeri toprakla kapatılarak imha edildi.

Ağacın içerisine girerek yumuşak dokuyu kemirip, tüneller açarak kurumasına neden olan ve daha sonra yakında bulunan diğer ağaçlara da aynı şekilde zarar veren böceğin imhası konusunda yoğun ilaçlama faaliyetleri yürüten Büyükşehir ekipleri, genel olarak kontrol altına alınan böcekle mücadele konusunda, özellikle yurt dışından özel firmalar tarafından peyzaj amacıyla getirilen ağaçlarla birlikte, böceğin gelebileceğine işaret ederek, dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti