Kızıltan, "Türk Milleti Demokrasi ve Cumhuriyetine Sahip Çıktı"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

14 Temmuz 2019 Pazar, 18:52
Kızıltan, "Türk Milleti Demokrasi ve Cumhuriyetine Sahip Çıktı"
-

Başkan Kızıltan'ın yayınladığı mesajında, “Bu olayların bir amacı da başarısız olsalar bile, ülkenin moraline, demokrasi ve evrensel hukuk değerlerine zarar vermektir” dedi. Bu tuzağa düşmeden, korkmadan demokrasiyi ve özgürlükleri daha çok güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Kızıltan, işte o zaman bu teşebbüslerin tüm olumsuz etkilerinin yok edilebileceğini anlattı. “Bu anlamda sorunları aşmak için gerekirse daha az uyuyacağız, daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz” diyen Kızıltan, “Çünkü bu, bizler daha güzel yaşayalım, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza dek sürsün diye canını bu olayda verenlere, şehitlerimize borcumuzdur” ifadelerini kullandı. Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“2016 yılı 15 Temmuz akşamı ülke olarak bir asra yaklaşan laik Cumhuriyetin temel ilkelerine, ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz demokrasimize ve millet egemenliğine karşı hain bir kalkışma eylemine şahit olduk. Bu darbe girişimini geçmiş tarihimizdeki darbelerden ayıran ve daha tehlikeli yapan şey, bunun sadece askeri ayağı olan bir kalkışma değil, emniyet, adliye ve sayısız kamu kurumunun da içinde yapılanmış olan FETÖ terör örgütünün dış destekli olduğu aşikar bir darbe teşebbüsü olmasıydı. Bundan da ayrıca dersler çıkartmak zorundayız. Öncelikle halk bunu kabul etmedi. Türk milleti demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıktı. Türk milleti Ata’sının izinde “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi. İktidarla birlikte muhalefet de buna karşı koydu. Cumhuriyet yaşasın diye, demokrasimiz yaşasın diye, aziz ülkemiz bir Mısır, bir Irak, bir Suriye olmasın diye, korkmadan canlarını veren, askeriyenin içinde darbeye karşı koyan ve direnen, emniyetin içinde darbeyi kabul etmeyen ve direnen, karşı koyan asker, polis veya sivil tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. O gün ülke içinde kutuplaşmaya başlamış toplumu da birbirine düşürme planıydı bu darbe. Ama akl-ı selim Türk milleti bu tuzağa düşmedi. Birbirini düşman görmedi, darbecileri düşman gördü.
Darbe girişimi sonrası toplum elbette büyük bir travma yaşadı. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Hep birlikte yine demokrasi ve Cumhuriyet değerleri ile bu sorunları aşacağımıza inanıyoruz. Önemli olan böyle travmalardan sonra daha çok demokrasi demek, daha çok hukuk ve adalet demektir. Bu olayların bir amacı da başarısız olsalar bile, ülkenin moraline, demokrasi ve evrensel hukuk değerlerine zarar vermektir. Bu tuzağa düşmeden, korkmadan demokrasiyi ve özgürlükleri daha çok güçlendirmeliyiz. İşte o zaman bu teşebbüslerin tüm olumsuz etkilerini yok etmiş oluruz. Böyle olursa ekonomik sorunlar ekonominin payandası olan hukuk, adalet ve demokrasi ile aşılır. Bu anlamda bu sorunları aşmak için gerekirse daha az uyuyacağız, daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz. Çünkü bu, bizler daha güzel yaşayalım, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza dek sürsün diye canını bu olayda verenlere, şehitlerimize borcumuzdur.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”