Koç Üniversitesi Yayınları’dan Yeni Dizi: Imprınt

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yeni dizisi Imprint ile Türkçe edebiyatın çağdaş klasiklerini Türkiye’de yaşayan yabancı okurlarla buluşturuyor.

05 Haziran 2018 Salı, 22:29
G: 06.06.2018 - 06:31
Koç Üniversitesi Yayınları’dan Yeni Dizi: Imprınt
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Koç Üniversitesi Yayınları ve Imprint Press işbirliğiyle yürütülen projeyle, Türkçe edebiyatın saygın isimlerinin sevilen eserleri özenli İngilizce çevirileriyle okurların beğenisine sunuluyor. Dizinin yayımlanan ilk iki kitabı, İhsan Oktay Anar’ın The Book of Devices’ı ile Ahmet Güntan’ın The Tribe of the Esraris.’i olacak.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yeni edebiyat dizisi Imprint’le Türkçenin çağdaş klasiklerini Türkiye’de yaşayan yabancı okurlarla buluşturuyor. Türkçe edebiyatın saygın isimlerinin sevilen eserlerini özenli İngilizce çevirilerle okurların beğenisine sunacak olan yeni dizinin ilk iki kitabı, İhsan Oktay Anar’ın The Book of Devices’ı ile Ahmet Güntan’ın The Tribe of the Esraris.’i.
Türkçe edebiyatın en özgün kalemlerinden biri olan İhsan Oktay Anar, Türkçede Kitab-ül Hiyel adıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanan The Book of Devices isimli romanında, üç kurmaca Osmanlı mucidinin yer yer komik, yer yer trajik hikâyelerini anlatıyor. Anar’ın okurlarının iyi tanıdığı ve sevdiği, Osmanlıcayla modern Türkçe karışımı, oyuncu ve eğlenceli bir dille yazılmış olan kitapta 19. yüzyıl başı İstanbul’u kanlı canlı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Ahmet Güntan’ın Esrariler. adlı kitabının İngilizce çevirisi olan The Tribe of the Esraris.ise, Güntan’ın Türkiye ve dünyayla ilgili pek çok konudaki düşünce, soru ve tepkilerini içeren bir dizi şiirsel fragmandan oluşuyor. Felsefi bir günlük olarak da okunabilecek The Tribe of the Esraris., ünlü bir şairin içinde yaşadığımız zamanlara düştüğü açık yürekli notlar olarak da görülebilir.
Künye Bilgileri:
The Book of Devices
Yazan: İhsan Oktay Anar
Çeviren: Gregory Key
Fiyat (KDV Dahil): 18 TL
ISBN: 978-605-9389-74-7
Barkod: 9786059389747
Ürün Sırası: 137
Ana Kategori: Imprint
Ebat: 12,7 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 144
Kapak Türü: Karton Kapak

The Tribe of the Esraris.
Yazan: Ahmet Güntan
Çeviren: Ali Alper Çakır
Fiyat (KDV Dahil): 18 TL
ISBN: 978-605-9389-76-1
Barkod: 9786059389761
Ürün Sırası: 138
Ana Kategori: Imprint
Ebat: 12,7 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 112
Kapak Türü: Karton Kapak

Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.
Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.
Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.
Maddiyat dizisi Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.
Imprint ise Türkçe edebiyatın çağdaş klasiklerini İngilizceye kazandırmayı hedefliyor.
KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.
KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.
 
Koç Üniversitesi Yayınları’dan Yeni Dizi: Imprınt

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”