Kocaeli Çayırova'da Rıdvan Saygın'ın Ölümüne Neden Olan Kavgaya Dair Bilirkişi Raporu Açıklandı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 16 yaşındaki Rıdvan Saygın'ın bıçaklı kavgada hayatını kaybetmesiyle ilgili bilirkişi raporu, olayın detaylarını ortaya koydu. Raporda, tutuklu sanık Ö.A.'nın bıçakla Rıdvan’a en yakın konumda olduğu ve saldırı anı detayları incelendi.

Kocaeli Çayırova'da Rıdvan Saygın'ın Ölümüne Neden Olan Kavgaya Dair Bilirkişi Raporu Açıklandı
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 16 yaşındaki Rıdvan Saygın'ın bıçaklı kavgada hayatını kaybetmesiyle ilgili bilirkişi raporu, olayın detaylarını ortaya koydu. Raporda, tutuklu sanık Ö.A.'nın bıçakla Rıdvan’a en yakın konumda olduğu ve saldırı anı detayları incelendi.
Google News'te Abone Ol

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, 23 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen olayda, iki grup arasında başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 16 yaşındaki Rıdvan Saygın, kalbinden bıçaklanarak ağır yaralanırken, kavgayı ayırmaya çalışan bir arkadaşı da bacağından yaralandı. Rıdvan, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından polis, 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşı 18'den küçük olan tutuklu sanık Ö.A., tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri İncelendi

Gebze 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri, Ulusal Kriminal Büro tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Hazırlanan bilirkişi raporunda, kalabalık grup içindeki arbede sırasında kişilerin konumları ve ellerindeki cisimler belirlendi. Raporda, tutuklu sanık Ö.A.'nın elinde bıçak olduğu net bir şekilde tespit edildi.

Görüntü analizinde, Ö.A.'nın elindeki bıçakla, o sırada öne doğru eğilmiş olan Rıdvan Saygın’a en yakın mesafede bulunduğu ve ona doğru hamlede bulunduğu belirtildi. Bu durum, raporda dikkat çeken bir ayrıntı olarak yer aldı.

Olayın Karmaşası ve Diğer Şüpheliler

Bilirkişi raporunda, olay anındaki karmaşanın diğer şüphelilerin eylemlerini de etkilediği ifade edildi. "Şahıs-5" ve "Şahıs-4" olarak kodlanan kişilerin, Rıdvan'a yumruk ve tekme attığı, bu sırada maktulün başına aldığı darbelerle sarsıldığı belirtildi. Ayrıca, Rıdvan Saygın’ın da elinde bir bıçak bulunduğu ve kendisine saldıran grubun bacaklarına doğru hamle yapmaya çalıştığı, fakat aldığı darbelerle yere düştüğü bilgisi yer aldı.

Raporda, tutuklu sanık Ö.A. dışındaki şüphelilerin elinde kesin bir bıçak tespiti yapılamadığı, ancak görüntü kalitesi ve kişilerin birbirini perdelemesi nedeniyle durumun netleşmediği ifade edildi. Uzmanlar, maktuldaki yara lokasyonları ile olay yerinde bulunan diğer bıçakların uyumunu incelemek için Adli Tıp Kurumu’ndan ek görüş alınabileceğini belirtti.

Rıdvan Saygın’ın ailesi ve arkadaşları, geçtiğimiz cumartesi günü düzenledikleri bir yürüyüşle adalet talep etmişti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin