Kocaeli Gebze'de Hasta Nakil Sürecinde Yaşanan Tartışma ve Tehditler Hakkında İddianame Hazırlandı.

Kocaeli Gebze'de meydana gelen hasta nakli sırasında yaşanan tartışma ve tehditler sonrası iki hastane yöneticisi hakkında iddianame düzenlendi. 28 Ocak 2024’te başlayan olayda, hastanın kabul edilmemesi üzerine yaşanan gerilim, tehditlerle sonuçlandı.

Kocaeli Gebze'de Hasta Nakil Sürecinde Yaşanan Tartışma ve Tehditler Hakkında İddianame Hazırlandı.
Kocaeli Gebze'de meydana gelen hasta nakli sırasında yaşanan tartışma ve tehditler sonrası iki hastane yöneticisi hakkında iddianame düzenlendi. 28 Ocak 2024’te başlayan olayda, hastanın kabul edilmemesi üzerine yaşanan gerilim, tehditlerle sonuçlandı.
Google News'te Abone Ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 28 Ocak 2024 tarihinde bir hasta nakil işlemi sırasında, hastane yöneticileri ve ambulans ekibi arasında gergin anlar yaşandı. Ambulans ekibi, vertigo teşhisi konulan bir hastayı Gebze'deki Özel Merkez Prime Hastanesi’ne götürmek istedi. Ancak hastanın sosyal güvencesinin bulunmadığı tespit edilince, ekip hastayı devlet hastanesine yönlendirmek istedi. Fakat hasta, özel hastaneye gitme konusunda ısrarcı oldu ve bu nedenle hastanın nakli özel hastaneye gerçekleştirildi.

Özel hastaneye ulaşıldığında, gece müdürü hastanın kabul edilmesi konusunda tereddüt yaşadı. Müdür, "Böyle bir şey olmaz. Üstlerime sorup hastayı alacağım, yoksa hastayı almayacağım" şeklinde ifadeler kullandı. Bu durum, hastane yöneticisi Koray Topçu'nun sağlık çalışanına yönelik tehdit içeren sözlerle karşılık vermesiyle daha da gerildi. İddianamede, Topçu'nun paramedik Didem Arslan Aktaş’a, “Bana bak kızım, senin kafan basmıyor mu? Defolun gidin hastanemden… Benim elim kolum uzun, anladın mı?” şeklinde tehditlerde bulunduğu yer aldı.

İkinci olay ise 2 Şubat 2024 tarihinde yaşandı. Aynı ambulans ekibi başka bir hastayı yeniden Gebze Özel Merkez Prime Hastanesi’ne götürdüğünde, hastane yöneticisi Aktaş’a hastaneye giremeyeceğini ve hastanın başka bir görevli tarafından teslim edilmesi gerektiğini bildirdi. Aktaş hastaneden dışarı çıkarıldı. Bu süreçte hastane yöneticisi Hakan Höbek, Aktaş’a yönelik tehdit içerikli ifadeler kullandı. “Seni hastaneme almıyorum. Sana ve şoförüne gerekli her şeyi yapacağım” dediği öne sürüldü.

Höbek’in tehditleri, "Eğer gündüz hastanede olsaydım o iş itiş kakışla kalmazdı, bak sana neler yapardım" şeklindeki sözleriyle devam etti. İddianame, bu tür ifadelerin Aktaş'ın cep telefonunda kaydedildiğini ve bu kaydın delil olarak dosyaya eklendiğini belirtti. Ayrıca, olay anında ambulans içinde bulunan tanığın da görüşmenin hoparlörden duyulduğuna dair beyanı dosyada yer aldı.

Şüpheliler ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirtmişlerdir. Koray Topçu, Didem Arslan Aktaş ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine "Hayırdır, hastanede niye gürültü çıkartıyorsunuz" dedikten sonra, Aktaş'ın kendisine bağırarak yanıt verdiğini ifade etti. Topçu, "Sen de benim hastanemde haddini bileceksin" diyerek bir uyarıda bulunduğunu belirtti. Olayın ardından, savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin