Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, inşaat işinde ortağı olan U.Ö. (41) tarafından vurulan iş adamı Geylani Yenigün (44), ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. İddiaya göre, U.Ö, devir işlemlerine bağlı alacak verecek sorunları nedeniyle, Geylani Yenigün'ün evine gitmişti. Burada tartışma yaşandıktan sonra U.Ö., yanında getirdiği tabancayla Yenigün’e ateş açtı. Olayın ardından U.Ö, sitenin bahçesine inerek aynı silahla intihar etti.
Olay sonrası site sakinlerinin silah seslerini duyarak durumu yetkililere bildirmesi üzerine, bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Yenigün, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Yenigün’ün yakınları, acı haberin ardından olay yerine akın etti. Cinayet ve intihar sonrası cenazeler, savcılık ve polis ekiplerinin incelemeleri sonrasında morga kaldırıldı.
Geylani Yenigün, kimya, eğlence ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyordu. Ayrıca, yerel bir gazetenin ortağı olan Yenigün, iki çocuk babasıydı. Mart ayında MHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu’na girerek Medya ve İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiği öğrenildi. Şaşırtıcı bir şekilde, Yenigün'ün kendisini öldüren U.Ö’nün 2025 yılındaki nikahında şahitlik yaptığı ortaya çıkmıştır. İkilinin inşaat işinde ortak çalıştığı bildirilmektedir.
U.Ö’nün ticari hayatının 2015 yılında gayrimenkul ve otomotiv sektörü ile başladığı, inşaat ve hafriyat alanlarındaki yatırımlarının ardından 2023’te yeme-içme ve eğlence sektörüne girdiği öğrenilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
