Kocaeli'de Gerçekleşen Planlı Cinayet Davasında 3 Sanığa Müebbet Hapis İstendi

Kocaeli'de kaybolduktan sonra cesedi ormanlık alanda bulunan Serdar Arslan'ın cinayetiyle ilgili 3 sanığa müebbet hapis cezası talep edildi.

Kocaeli'de Gerçekleşen Planlı Cinayet Davasında 3 Sanığa Müebbet Hapis İstendi
Kocaeli'de kaybolduktan sonra cesedi ormanlık alanda bulunan Serdar Arslan'ın cinayetiyle ilgili 3 sanığa müebbet hapis cezası talep edildi.
Google News'te Abone Ol

Kocaeli’de 20 Ocak 2025 tarihinde kaybolan Serdar Arslan’ın (44) cesedi, yapılan araştırmalar sonucunda ormanlık bir alanda gömülü halde bulunmuştu. Soruşturma sürecinde, Arslan’ın ortağı olduğu iddia edilen Habil Ö. (46), kardeşi Mahsun Ö. (30) ve Sevban T. (32) gözaltına alındı. Habil, Mahsun ve Sevban tutuklandı. Cinayet olayının yaşandığı bağ evinde, delilleri yok etmek amacıyla parkelerin söküldüğü ve cesedin olaydan iki gün sonra kireçlenerek gömüldüğü tespit edildi.

Serdar Arslan’ın, Habil Ö. ile cezaevinde tanıştığı ve Serindere’de bir balık restoranı açtıkları, ancak aralarında alacak-verecek meselesi nedeniyle gerginlik yaşandığı ve cinayet planının yapıldığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili davanın ikinci duruşması, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Habil Ö., kardeşi Mahsun Ö. ve Sevban T. ile taraf avukatları ve maktulün yakınları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Serdar Arslan’ın dini nikahlı eşi Gamze K., eşinin kaybolduğu süre içinde yaşananları anlattı. Gamze K., "Serdar benim adıma ev almıştı ve Habil sürekli beni yanıltıyordu. Habil, ’Serdar İstanbul’dadır’ diyerek beni yanlış yönlendiriyordu. Habil, başkalarının üzerine suçu atıyordu" dedi.

Gamze K., Serdar’ın kaybolduğu dönemde bağ evini kontrol etmeye çalıştıklarında Habil’in orada tadilat olduğunu ve kimsenin olmadığını söyleyerek onları sürekli İstanbul’a yönlendirdiğini ifade etti.

Tutuklu sanıkların kardeşi Derya Y. ve babaları Şerafettin Ö. de tanık olarak dinlendi. Derya Y., "Maktul ile aralarında husumet olduğunu bilmiyorum. Habil ile Serdar kardeş gibiydiler" şeklinde konuştu. Şerafettin Ö. ise oğullarının madde etkisiyle cinayeti işleyip işlemediğini sorgularken, "Oğlum, madde etkisiyle Serdar’ı öldürmüş olabilir" dedi.

Sanık Habil Ö.’nün eşi Seviye Ö. de, "Serdar ile eşim arasında husumet olmadı. Kardeş gibiydiler. Ev meselesinden haberim yok" dedi.

Duruşmada okunan mütalaada, Habil Ö. ile maktulün eski arkadaş oldukları ve gayriresmi ortaklık yaptıkları ancak yaşanan anlaşmazlık üzerine Habil’in maktulü öldürmeye karar verdiği belirtildi.

Habil Ö.’nün, kardeşi Mahsun Ö. ve akrabası Sevban T. ile planını paylaştığı, onları suça dahil etmek için çeşitli yöntemler kullandığı kaydedildi. Mütalaada, Habil’in kardeşine "Ailene ben bakarım" vaadinde bulunarak eyleme teşvik ettiği ifade edildi.

Cinayetin ardından sanıkların delilleri yok etmek için organize bir şekilde hareket ettikleri, olayın gerçekleştiği bağ evinde tadilat yapıldığı ve kan izlerini gizlemek amacıyla yer döşemelerinin değiştirildiği bilgisi verildi. Savcı, sanıklar Habil Ö., Mahsun Ö. ve Sevban T.’nin "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahsun Ö., ağabeyi Habil Ö.’nün kendisini azmettirdiğini öne sürerek, "Beni kullandılar. Abimin sözüyle hareket ettiğim için çok pişmanım" dedi. Habil Ö. ise kardeşinin iddialarını reddederek, "Serdar 20 yıllık arkadaşımdı, ölümünden bir çıkarım yok" savunmasını yaptı. Sevban T. de cinayet aşamasında rol almadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin