Kocaeli'de Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı: İşçilere Zam Müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU'da çalışan 2 bin 69 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, işçilere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay ise yine yüzde 6 oranında zam yapıldığını içeriyor.

Kocaeli'de Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı: İşçilere Zam Müjdesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU'da çalışan 2 bin 69 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, işçilere ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay ise yine yüzde 6 oranında zam yapıldığını içeriyor.
Google News'te Abone Ol

İmza Töreni Detayları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU'da çalışan 2 bin 69 işçiyi kapsayan iki toplu iş sözleşmesi, Antikkapı restoranında düzenlenen bir törenle imzalandı. Şubat ayından bu yana devam eden görüşmeler, Hizmet-İş ve Yerelsen sendikaları arasında yapıldı ve sonuçlandırıldı. İmza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve diğer yetkililer katıldı. Ayrıca, çok sayıda işçi de törende yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nde 1,205, İSU'da ise 864 kişi olmak üzere toplam 2 bin 69 işçiyi ilgilendiren sözleşmeye göre, sosyal haklara da aynı oranda zam yapılması kararlaştırıldı. Törene katılan işçiler, yapılan artışları memnuniyetle karşıladı ve Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Başkan Arslan'ı alkışlarla karşıladı.

Başkan Karaosmanoğlu'ndan Müjde

1 Ocak 2015 - 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan sözleşmenin imza töreninde konuşan Şube Başkanı İdris Ersoy, Başkan Karaosmanoğlu ve İSU Genel Müdürü Bayram'a işçiler adına teşekkür etti. Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan, toplu iş sözleşmesinin rakamlarının kendisine ulaştığında memnuniyet duyduğunu belirterek, kamudaki sözleşmelerin üzerinde olduğunu vurguladı.

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 8 bin kişiden oluşan büyük bir aile olduğunu ifade etti. Toplu iş sözleşmesinin çalışanlara hayırlı olmasını dileyen Karaosmanoğlu, ayrıca sözleşmeden doğan 5 aylık farkların bu hafta içinde ödenmesi için talimat verdiğini açıkladı. Başkan, "Allah'a şükür memlekette bereket var. Neden paranızı bekletelim?" dedi. Törende, imzaların ardından işçiler, Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Başkan Arslan'a çiçek takdim etti. Genel Başkan Arslan, Başkan Karaosmanoğlu'na bir plaket sundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin