Kocaeli'nde Kürşad Zorlu, terör örgütlerinin lağvedilmesi gerektiğini vurguladı.

Kocaeli'nde düzenlenen bir etkinlikte Kürşad Zorlu, terör örgütlerinin Suriye’nin bütünlüğüne zarar verdiğini belirtti. Zorlu, Türkiye’nin terörsüz bir hedefe ulaşması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Kocaeli'nde Kürşad Zorlu, terör örgütlerinin lağvedilmesi gerektiğini vurguladı.
Kocaeli'nde düzenlenen bir etkinlikte Kürşad Zorlu, terör örgütlerinin Suriye’nin bütünlüğüne zarar verdiğini belirtti. Zorlu, Türkiye’nin terörsüz bir hedefe ulaşması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Kocaeli'nde düzenlenen etkinlikte, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, terör örgütleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, "Terörsüz Türkiye hedefimiz büyük önem taşımaktadır. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalar yürütülüyor ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ve kararlılık nettir. Terör örgütü, bütün unsurlarıyla ve şubeleriyle kendini lağvetmek zorundadır" dedi.

Açıklamalarında, Suriye'nin Kürt, Arap ve Türkmen unsurlarının bir arada yaşamasının önemine dikkat çeken Zorlu, "Toprak bütünlüğüne sahip Suriye bizim için vazgeçilmezdir. Biz yakinen Türkmen kardeşlerimizle ilgileniyoruz. İnşallah onların Suriye Türkmen Meclisi başta olmak üzere bütün sivil toplum ağıyla, yakın gelecekte birliklerini ve bütünlüklerini sağlayacak güçlü bir sivil toplum yapısına kavuşmalarına büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Zorlu, su konusuna da değinerek, Kocaeli'de su sıkıntısının olmadığını ve bunun için gereken önlemlerin alındığını belirtti. "Kocaeli’de su sıkıntısı oldu mu? Çok şükür olmadı, başkanımız ve yönetimi bunun geleceğini bildiği için ciddi risk yönetimiyle hem yeni su kaynaklarını şehrimize kazandırdı hem de kayıp-kaçak oranlarını düşürdü" dedi.

Son olarak, Zorlu, vatandaşları 18 Ocak’ta Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Türk Dünyası Buluşması’na davet etti ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti teşkilatlarına teşekkür etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin